Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Filmová tvorba1 (KVU / BFT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / BFT1 - Filmová tvorba1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do filmové a televizní tvorby, výrazové prostředky filmu.2. Záznam na klasický filmový materiál, filmové kamery, projekce filmu.3. Videozáznam, jeho specifika, ovládání kamery.4. Literární příprava filmu.5. Základy snímání: Tvorba obrazu I.6. Základy snímání: Tvorba obrazu II.7. Základy práce ve střihovém programu Avid Media Composer I.8. Základy práce ve střihovém programu Avid Media Composer II.9. Základy střihové skladby I.10. Základy střihové skladby II.11. Práce se zvukem ve filmu a videu.12. Základy práce se světlem při snímání.13. Postprodukce filmu. Od obrazu k uměleckému dílu.

Získané způsobilosti

Student:- samostatně pracuje na základní úrovni s obrazem a zvukem,- primárně snímá obraz a zpracovává jej s použitím digitální videotechniky,- používá kameru,- ovládá kamerovou techniku,- pracuje na základní úrovni ve střihovém softwaru Avid Media Composer,- objasní jednotlivé žánry specifické pro dokumentární film,- prostřednictvím realizace konkrétních úkolů si prakticky ověřuje získané dovednosti.

Literatura

Avid Media Composer Basic Guides. 2006. Špáta, J. Okamžiky radosti. Praha, 2002. Long, B., Schenk, S. Velká kniha digitálního videa. Brno, 2005. ISBN 80-251-0580-6.Henninges, Heiner. Video : filmování bez váhání. Vyd. 1. Praha : Grada, 1996. ISBN 80-7169-387-1.Juřica, Jan. Video na počítači. Vyd. 1. Praha : Computer Press, 2002. ISBN 80-7226-650-0.Zapletal, Petr. Videotechnika : tv, videorekordéry, videokamery, příslušenství a jak správně natáčet. 2. vyd. Olomouc : Rubico, 1997. ISBN 80-85839-15-6.Baran, L. Zázraky filmového obrazu. Praha, 1989. Mathausová, Milena. 12 pádů scenáristiky : Scenáristický slabikář. Praha : Victoria Publishing, 1996.

Požadavky

Požadavky na získání zápočtu:- pravidelná docházka na výuku dle požadavků vyučujícího,- aktivní a tvůrčí přístup,- splnění všech zadaných dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím.Požadavky na absolvování zkoušky:- předchozí získání zápočtu,- průběžná tvorba, pravidelné konzultace a předložení konečné verze semestrálního projektu v souladu s požadavky vyučujícího.

Garant

MgA. Ladislav Moulis, Ph.D.