Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Filmová tvorba 2 (KVU / BFT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / BFT2 - Filmová tvorba 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Námět a scénář filmu.2. Výroba filmu, technické prostředky k tvorbě a jejich volba podle tématu.3. HDTV, HDV, DIGITAL CINEMA v souvislosti se záznamem a distribucí obrazu.4. Videoklip jako specifická audiovizuální forma.5. Estetika filmového obrazu.6. Zvuková dramaturgie filmu a videozáznamu.7. Barevné korekce obrazu ve filmu a videozáznamu.8. Současný dokumentární film v ČR.9. Žánry dokumentárního filmu.10. - 13. Žánry hraného filmu.

Získané způsobilosti

Student:- prakticky ovládá vyspělejší techniku pro obrazovou a zvukovou složku audiovizuálního díla,- vyjmenuje a popíše jednotlivé žánry, charakteristické pro hraný i dokumentární film,- rozpozná specifické znaky jednotlivých žánrů,- objasní postupy, používané v současné filmové a televizní tvorbě.

Literatura

Avid Media Composer Basic Guides. 2006. Špáta, J. Okamžiky radosti. Praha, 2002. Long, B., Schenk, S. Velká kniha digitálního videa. Brno, 2005. ISBN 80-251-0580-6.Henninges, Heiner. Video : filmování bez váhání. Vyd. 1. Praha : Grada, 1996. ISBN 80-7169-387-1.Juřica, Jan. Video na počítači. Vyd. 1. Praha : Computer Press, 2002. ISBN 80-7226-650-0.Zapletal, Petr. Videotechnika : tv, videorekordéry, videokamery, příslušenství a jak správně natáčet. 2. vyd. Olomouc : Rubico, 1997. ISBN 80-85839-15-6.Baran, L. Zázraky filmového obrazu. Praha, 1989. Mathausová, Milena. 12 pádů scenáristiky : Scenáristický slabikář. Praha : Victoria Publishing, 1996.

Požadavky

Požadavky na získání zápočtu:- pravidelná docházka na výuku dle požadavků vyučujícího,- aktivní a tvůrčí přístup,- splnění všech zadaných dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím.Požadavky na absolvování zkoušky:- předchozí získání zápočtu,- průběžná tvorba, pravidelné konzultace a předložení konečné verze semestrálního projektu v souladu s požadavky vyučujícího.

Garant

MgA. Ladislav Moulis, Ph.D.