Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Malba pro design (pro nevýtvarníky) (KVU / DMAL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / DMAL - Malba pro design (pro nevýtvarníky), Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.Základy malbyMožnosti malbyMalířské technikyBarevná kompoziceBarvaTvar

Získané způsobilosti

Student získá dovednosti v základech malby a bude mít přehled o možnostech malby, malířských technikách. Nabyde znalosti o barevné kompozici, barvě a tvaru.

Literatura

Zrzavý, Josef. Anatomie pro výtvarníky. Praha : Avicenum, 1977. Čapek, Josef. Co má člověk z umění a jiné úvahy o umění z let 1911-1937. V Praze : Výtvarný odbor Umělecké besedy, 1946. Zhoř, Igor. Člověk a výtvarné umění. Praha : Orbis, 1963. Zykmundová, Anna. Díváme se na obrazy. Praha : Nakladatelství československých výtvarných umělců, 1956. Malířské povídky. Praha : Nakl. Svoboda, 1985. Copplestone Trewin. Moderní umění. SNKLU, 1965. Ochrymčuk, Leonid. Návštěva mezi obrazy : vyprávění o obrazech a umělcích a řada hravých etud pro obě oči. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1973. Kramář, Vincenc; Hobzek, Josef; Brunclík, Josef. O obrazech a galeriích. Praha : Odeon, 1983. Kupka F. Tvoření v umění výtvarném. Mrkvička O. Umění a kýč. MF, 1963. Míčko, Miroslav. Umění nebo život : Rozhovory a vyznání. Praha : Národní práce, 1944. Lynton, Herbert. Umění 19. a 20. století. Praha : Artia, 1981.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu: účast na seminářích, úspěšné vypracování a odevzdání semestrálních výtvarných prací dle zadání vyučujícího.

Garant

Prof. akad. mal. Boris Jirků