Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Ilustrace Grafika 2 (KVU / GR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / GR2 - Ateliér Ilustrace Grafika 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Semestrální úkol - zadání KP, soubor figurálních kreseb a technické zkoušky v reliéfní matrici.2. Technické zkoušky v reliéfní matrici.3. Studium archetypálních, předhistorických výtvarných projevů a technik.4. Kolektivní formy práce s pískem, vodou, kameny, hlínou, základní prvky otiskování.5. Redefinování slovníku ilustrace a grafiky.6. Komorní figurální kresba převáděná do reliéfních způsobů tvorby matrice.7. Dřevořez.8. Linoryt.9. Knihtisk.10. Itaglio.11. Rytina.12. - 13. Příprava na KPZ, čtyřbarevný linoryt B3 technikou tónového tisku na literární téma.

Získané způsobilosti

Student rozliší předhistorické výtvarné projevy a techniky, dokáže redefinovat slovník ilustrace a grafiky. Při práci na kolektivních projektech používá různé materiály - písek, vodu, kameny, hlínu; jako základní metodu práce aplikuje otiskování. Komorní figurální kresbu umí převést do reliéfních způsobů tvorby matrice pro techniku dřevořez, linoryt, knihtisk, itaglio, rytina.

Literatura

Pijoan, José. Dějiny umění. 1. Praha, 1998. Krejča, Aleš. Grafické techniky. 2. vyd. Praha : Aventinum, 1994. ISBN 80-7151-636-8.Slánský, B. Technika malby. Paseka, 2005. Čapek, Josef. Umění přírodních národů. Praha : Československý spisovatel, 1949. Kneidl, P. Z historie evropské knihy.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- Pravidelná docházka na výuku.- Průběžná aktivní účast na konzultacích. - Vypracování a odevzdání zadaných dílčích praktických cvičení (seminárních prací) v požadovaném termínu a kvalitě. - Průběžné konzultace, tvorba a předložení konečné verze KP.- Prezentace na CD.

Garant

Doc. akad. mal. Mikoláš Axmann