Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Ilustrace Grafika 4 (KVU / GR4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / GR4 - Ateliér Ilustrace Grafika 4, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání semestrálního úkolu (soubor ilustrací k encyklopedickým heslům) a tématu KP (grafický projev ve veřejném prostoru) - komplexní projekt vč. realizace.2. Průběžné korektury semestrálního projektu.3. Živé obrazy.4. Fotogramy.5. Kresba a malba.6. Digitální způsoby tvorby obrazu.7. Vztah grafiky a prostoru.8. Grafický objekt.9. Promo projekt.10. Posun měřítka, zákonitosti zmenšování a zvětšování obrazu.11. - 13. Využití scanneru, kopírky, psacího stroje, čtvercová síť a velký formát kresby. Hodnocení semestrální prácea příprava na KPZ.V průběhu semestru studenti vytvoří dva větší semestrální úkoly - soubor ilustrací k encyklopedickým heslům (digitální tvorba) a grafický projev ve veřejném prostoru (komplexní projekt včetně realizace).

Získané způsobilosti

Student vytváří živé obrazy, fotogramy, pracuje s obrazem vytvořeným digitálním způsobem, řeší promo projekt, experimentuje se zákonitostmi zmenšování a zvětšování obrazu (využívá scanneru, čtvercové sítě), zkoumá vztah grafiky a prostoru.

Literatura

Smith, Lucie E. Movements in Art science. Současná česká grafika. Larousse. Umění a lidstvo-Umění nové doby. Praha, 1974. Schweitzer, Albert. Zastánce kritického myšlení a úcty k životu. 1. vyd. ve Vyšehradu. Praha : Vyšehrad, 1989. ISBN 80-7021-010-9.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- Pravidelná docházka na výuku.- Průběžná aktivní účast na konzultacích. - Vypracování a odevzdání zadaných dílčích praktických cvičení (seminárních prací) v požadovaném termínu a kvalitě. - Průběžné konzultace, tvorba a předložení konečné verze KP.- Prezentace na CD.

Garant

Doc. akad. mal. Mikoláš Axmann