Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Ilustrace Grafika 5 (KVU / GR5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / GR5 - Ateliér Ilustrace Grafika 5, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Způsoby uchování obrazu - reliéf, šablona, chemie, nebo digitální způsob.2. Zadání prvního úkolu - blokový tisk B2, obraz a písmo kramářská píseň technikou kolorování grafiky.3. - 6. Konzultace semestrálního úkolu, kolorování, velkoformátový tisk, piéce unique.7. Zadání druhého semestrálního úkolu - poster B1 v kombinované technice např. serigrafie a lino, obsahem je literární téma.8. - 13. Konzultace semestrálního úkolu, kombinované techniky, pečeť, vodoznak. Hodnocení semestrální práce.V tomto semestru si studenti individuálně volí jednu ze čtyř poloh uchování obrazu na matrici - buď reliéf, nebo šablonu, chemickou cestu či digitální způsob. Následně provedou její zpracování zvoleným způsobem (historizujícím - tradičním nebo aktuálním - současnou technologií), kombinují tradiční a "zasuté" polohy grafického projevu s tendencemi dnešními.

Získané způsobilosti

Student bude schopen:- zvolit a prakticky použít nejvhodnější způsob uchování obrazu na matrici a zpracovat historizujícím či aktuálním způsobem,- kombinovat tradiční a "zasuté" polohy grafického projevu s dnešními tendencemi,- aplikovat technologie velkoformátového tisku, piéce unique, kombinované techniky, pečeti, vodoznak.

Literatura

Bible podle Vydání Kralického. Hájek, L. Figurální malba východní Asie. Šmejkal, František. František Muzika. Praha : Odeon, 1966. Zahálka, F. Přehled knihtisku. Štech, V. V. Rembrandt Kresby a Grafika.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- Pravidelná docházka na výuku.- Průběžná aktivní účast na konzultacích. - Vypracování a odevzdání zadaných dílčích praktických cvičení (seminárních prací) v požadovaném termínu a kvalitě. - Průběžné konzultace, tvorba a předložení konečné verze dvou semestrálních projektů (SP) v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vyučujícím.- Prezentace na CD.

Garant

Doc. akad. mal. Mikoláš Axmann