Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafické techniky - hlubotisk (KVU / GTH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / GTH - Grafické techniky - hlubotisk, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.úvodní hodina, vymezení obsahu předmětu, úvod do problematiky tisku z hloubky, přehled nástrojů a používaných materiálů. Vysvětlení vztahu disciplíny k ostatním disciplinám a proporčního vztahu současné pozice disciplíny k polygrafické praxi.2.- 3. příprava na realizaci semestrálního projektu.4. - 12. průběžné vypracování a odevzdávání seminárních prací, konzultace a realizace semestrálního projektu.13. závěrečná hodina.

Získané způsobilosti

Student chápe pozici této discipliny v historickém kontextu, vztahu k ostatním disciplinám a užití téhož principu v polygrafické praxi. Na základě absolvování jednotlivých praktických cvičení dokáže identifikovat jednotlivé pracovní postupy vedoucí ke znovuvytvoření obrazu. Student dokáže zvolit optimální prostředek k realizaci svého tvůrčího záměru, tedy vybrat nejvhodnější postup.

Literatura

Časopisy. Česká grafika. katalogy výstav souč. výtv. umělců, Česká kresba. 20. katalogy výstav souč. výtv. umělců, Česká kresba. Monografie a katalogy našich a světových grafiků. oborové příručky. Krejča, Aleš. Techniky grafického umění : Průvodce pracovními postupy a dějinami originální tiskové grafiky. Praha : Artia, 1981. Baleka, Jan. Výtvarné umění : výkladový slovník : malířství, sochařství, grafika. Praha : Academia, 1997. ISBN 80-200-0609-5.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- aktivní účast na seminářích v rozsahu min. 80%- průběžné odevzdávání seminárních prací v průběhu semestru- realizace semestrálního projektu v rozsahu dle zadání.

Garant

Doc. akad. mal. Jiří Kornatovský