Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekt v grafických technikách (KVU / GTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / GTP - Projekt v grafických technikách, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Připomenutí škály dostupných grafických technologií.2. Výběr optimální grafické technologie včetně technologických pokusů.3. Příprava štočků a počátek práce na ilustracích.4. Sazba.5. Nátisky, jednotlivé stavy, barevné varianty.6. Obtahy sazby.7. Definitivní tisk sazby.8. - 13. Výběr papíru a definitivní tisk.V předmětu Projekt v grafických technikách studenti v grafických dílnách realizují výtvarný projekt, založený ve svém mateřském ateliéru.V rámci mateřského ateliéru jsou rozpracována zadání autorských knih, bibliofilií, grafických cyklů na literární téma atd. a vedoucím ateliéru pedagogicky vedeny v počátečních fázích až do fáze definitivních skic, ilustrací či grafik, vyřešeného návrhu typografického řešení a designu přebalu vazby apod.Následně se takto rozpracovaný projekt realizuje a řemeslně dopracuje v příslušných grafických dílnách.

Získané způsobilosti

Student:- vybere odpovídající grafické technologie - provede technologické pokusy- zvolí a aplikuje nejvhodnější variantu- řemeslně prakticky dopracuje vlastní výtvarný projekt (knihu, bibliofilii, grafický cyklus na literární téma atd.).

Literatura

Tobolka, Zdeněk. Kniha : Její vznik, vývoj a rozbor. Praha : Orbis, 1949. Rambousek, Jan. Litografie a ofset. 1948. Marco, Jindřich. O grafice. Praha : Mladá fronta, 1981. kolektiv. Sazba I, Ruční sazba. 1989. Rambousek, Jan. Slovník a receptář malíře-grafika. 1. vyd. Praha : Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1954. Beran, Vladimír. Typografický manuál : aktualizovaný. 3. vyd. Praha : Kafka design, 2000. Kneidl, Pravoslav. Z historie evropské knihy : Po stopách knih, knihtisku a knihoven. Praha : Nakl. Svoboda, 1989. ISBN 80-205-0093-6.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná docházka na výuku,- průběžné plnění, konzultace a odevzdávávní všech zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím.

Garant

MgA. Mgr. Bedřich Kocman