Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafické techniky - serigrafie (KVU / GTS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / GTS - Grafické techniky - serigrafie, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.1.úvodní hodina, vymezení obsahu předmětu, úvod do problematiky tisku přes šablonu, nástrojů a používaných materiálů. Vysvětlení vztahu disciplíny k ostatním disciplínám a proporčního vztahu současné pozice disciplíny k polygrafické praxi.2.příprava na realizaci semestrálního projektu3.realizace semestrálního projektu - šablona4.realizace semestrálního projektu - šablona5.realizace semestrálního projektu - šablona přímá na sítu6.realizace semestrálního projektu - šablona nepřímá na sítu7.exkurze8.realizace semestrálního projektu - fotomechanický přenos9.realizace semestrálního projektu - rastrový čtyrbarvotisk10.realizace vlastního projektu - samostatná práce11.realizace vlastního projektu - samostatná práce12.exkurze13.závěrečná hodina

Získané způsobilosti

Student chápe pozici této disciplíny v historickém kontextu, vztahu k ostatním disciplínám a užití téhož principu v polygrafické praxi. Dokáže identifikovat jednotlivé pracovní postupy vedoucí ke znovuvytvoření obrazu. Student je schopen zvolit optimální prostředek k realizaci svého tvůrčího záměru - vybrat nejvhodnější postup.

Literatura

Tetiva, Vlastimil. Česká kresba 20. století ze Sbírek Alšovy jihočeské galerie : Katalog výstavy, Hluboká nad Vltavou, květen-září 1984. Hluboká nad Vltavou : Alšova jihočeská galerie, 1984. Tetiva, Vlastimil. České umění 20. stol. 20. katalogy trienále grafiky INTER KONTAKT GRAFIK. katalogy výstav souč. výtv. umělců, Česká kresba. 20. Jůna L. Lept a příbuzné techniky. Monografie výtv. umělců 19. a 20. století. Marco, Jindřich. O grafice. Praha : Mladá fronta, 1981. Rambousek, Jan. Slovník a receptář malíře-grafika. 1. vyd. Praha : Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1954. Krejča, Aleš. Techniky grafického umění : Průvodce pracovními postupy a dějinami originální tiskové grafiky. Praha : Artia, 1981. null

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu: - aktivní účast na seminářích, - účast na seminářích min. 80%, - účast na exkurzi, - realizace praktických cvičení (dílčích seminárních úkolů) v rozsahu odpovídajícímu zadání, - předložení závěrečné semestrální práce (projektu).

Garant

Doc. akad. mal. Mikoláš Axmann