Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Intermédia 5 (KVU / IM5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / IM5 - Ateliér Intermédia 5, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání tématu klauzurní práce (semestrálního projektu), definice vlastního tématu, seznámení s průběhem semestru.2. Objekt - součást instalace v nových médiích (multimediální možnosti v kombinaci (fotografie, videoprojekce, anim. film, zvuková instalace).3. Objekt - instalace - součást veřejného prostoru (architektonická řešení - přesahy do dalších oborů).4. Veřejný prostor - kombinace různých médií.5. Objekt instalací (multimediální a interaktivní možnosti - posunutí jednoznačné formy a významu za hranici vymezeného prostoru, otevření dalších obzorů).6. Zhotovení koncepce průběhu práce - od návrhů k vlastní realizaci v materiálu.7. Přednášky (nejen z oblasti prostorové tvorby).8. Přednášky hostujících umělců ovlivňujících výrazně současné umění.9. Kolektivní hodnocení jednotlivých kroků projektu, kolektivní diskuse, možnosti idejí a forem.10. Text jako samostatné médium /důvod zájmu, analýza, kontext, naplnění projektu/.11. Zpracování písemné obhajoby v kontextu.12. Průběžné zadávání, plnění a odevzdávání dílčích seminárních úkolů dle požadavku vyučujícího.13. Prezentace.

Získané způsobilosti

Student:- samostatně řeší úkoly napříč obory, které souvisí s instalací uměleckého díla v prostoru i meziprostoru,- pronikne do specializací nejen v disciplínách klasických (např. multimediální formy designu), ale také v příbuzných oborech, začleněných do metod a postupů v nových médiích (např. performance),- definuje vlastní téma,- kolektivně své dílo diskutuje a konfrontuje,- své dílo kvalitně verbálně odprezentuje.

Literatura

Reckitt, Helena. Art and feminism. London : Phaidon, 2001. ISBN 0-7148-3529-3.Campany, David. Art and photography. London : Phaidon, 2003. ISBN 0-7148-4286-9.Christov-Bakargiev, Carolyn. Arte povera. London : Phaidon, 1999. ISBN 0-7148-4556-6.Osborne, Peter. Conceptual art. London : Phaidon, 2002. ISBN 0-7148-3930-2.Pelzer, Birgit; Francis, Mark; Colomina, Beatriz. Dan Graham. London : Phaidon, 2001. ISBN 0-7148-3964-7.Pachmanová M. Design : Aktualita nebo věčnost ? Analogie textů k teorii a dějinám Designu.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku - 90%,- průběžné plnění všech dílcích ateliérových úkolů dle pokynů vyučujícího,- aktivní zapojení do diskusí, řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba, konzultace a korektury KP,- předložení semestrálního projektu (KP) vyučujícímu v požadovaném termínu a rozsahu,- prezentace.Hodnotící kritéria: relevantní průběžná rozpracovanost a dodržení termínu odevzdání všech úkolů během semestru, porovnání původního záměru tvorby s dosaženým cílem, možnost realizace, aktivita během semináře a diskusí, míra invence, pečlivost, úroveň instalace, prezentace.

Garant

Doc. MgA. Milena Dopitová