Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Keramika 7 (KVU / KE7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / KE7 - Ateliér Keramika 7, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.- Seznámení s náplní a rozsahem práce v semestru - zadání hl. semestrálního projektu - klauzurní práce.- Jídelní soubor - návrh klasické soupravy pro sériovou výrobu. Dokumentace, sádrové modely, základní kostra v materiálu.- Čajový nebo kávový soubor a řešení stolu (váza, misky, textil, sklo). Provedení v materiálu.- Přípravné kresby a skici.- Výběr nejvhodnější varianty řešení.- Sádrové modely, základní kostra v materiálu, dokumentace.- Průběžné plnění zadaných dílčích seminárních úkolů.- Průběžná tvorba a korektury KP.- Finalizace KP, předložení konečné verze v termínu dle požadavků vyučujícího.- Dokumentace, prezentace.

Získané způsobilosti

Student bude vybaven kompetencemi keramického designéra zaměřeného na navrhování a realizaci jídelního, kávového či čajového souboru včetně doplňků na jídelní stůl. Dokáže vytvořit návrh pro sériovou výrobu (včetně dokumentace, sádrových modelů), ale zároveň soubor dokáže provést v materiálu.Student bude schopen po analýze zadání posoudit své návrhy a postupy řešení a nejvhodnější variantu dokáže aplikovat při realizaci díla.

Literatura

Rada, Pravoslav. Slabikář keramika. 1. vyd. Praha : Grada, 1997. ISBN 80-7169-419-3.Rada, Pravoslav. Techniky keramiky. Vyd. 1. Praha : Aventinum, 1995. ISBN 80-85277-47-6.Navarro, M. Pilar. Velká kniha dekorování keramiky. Praha : Knihcentrum, 1997. ISBN 80-86054-20-9.Zhoř, Igor. Hledání tvaru : Čtení o moderním sochařství s historickým prologem. Praha : Mladá fronta, 1967. Rada, Pravoslav. Jak se dělá keramika. Praha : Mladá fronta, 1963. Volavka V. Jak vzniká socha. NCVU. Literatura je individuálně zadána vyučujícím v souladu s tématem KP a studijním zaměřením posluchače. Hovorka Jiří. Sbírka keramiky Bechyně. Hluboká nad Vltavou AJG, 2001. Václav Šerák. Václav Šerák. Alšova jihočeská galerie, 2002. Chavarria, Joaquim. Velká kniha keramiky : průvodce historií, materiály, vybavením a technikami ručního vytváření, vytáčení, výroby forem, vypalování výrobků v pecích a glazování hrnčířských výrobků a jiných keramických. Praha : Knihcentrum, 1996. ISBN 80-86054-24-1.

Požadavky

- pravidelná docházka na výuku, - průběžné plnění všech seminárních ateliérových úkolů dle pokynů vyučujícího,- aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba, povinné konzultace a korektury KP,- předložení konečné verze semestrálního projektu (KP) vyučujícímu v požadovaném termínu,- prezentace.

Garant

Prof. akad. sochař Jiří Beránek