Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování pro keramiku (KVU / KEMO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / KEMO - Modelování pro keramiku, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Studie přírodniny2. Forma3. Odlitek4. Patinování5. Stylizace6. Forma7. Odlitek8. Výpal9. Glazura10. Zátiší11. Výpal12. Glazura13. PrezentaceVýuka postupně graduje od studií přírodnin, přes studie hlavy a jejich stylizace v plastice a reliéfu k abstraktní kompozici.

Získané způsobilosti

Student:- vypracuje studie přírodnin,- vnímá základní tvary, stavbu, kompozici, proporční vztahy objektů,- stylizuje směrem k designu nějakého produktu,- studie převede do sochařské kompozice - zátiší s posunem k využití v keramickém designu,- realizuje portrétní sochařskou studii 1:1 a následně keramický reliéf, odhaluje základní principy reliéfu,- chápe různé druhy reliérů - nízký, ztenčený, negativní, - přihlíží k jeho ilustrativní a dekorativní funkci,- naváže vvyřešením plochy v reliéfu,- řeší abstraktní téma dle vlastního výběru,- vytváříí i abstraktní sochařský objekt, který převede do produktu keramického,- zohledňuje tvary, struktury, vzájemné proporční vztahy.

Literatura

J. Mašín. Aristide Maillol. Gilles Néret. Auguste Rodin - Sochy a kresby. Nepraš Karel. Galerie Gema. Nešlehová, Mahulena. Jan Koblasa. Vyd. 1. Praha : Karolinum, 2002. ISBN 80-246-0356-X.Witlich. Jan Štursa. Karl Blossfeldt: The Complete Published Work. 2008.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná aktivní účast na výuce v čase určeném rozvrhem - min. 80%,- průběžné plnění všech zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vyučujícím.

Garant

MgA. Luděk Míšek