Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Kniha a tvarování papíru 4 (KVU / KT4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / KT4 - Ateliér Kniha a tvarování papíru 4, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání tématu semestrální práce, seznámení s náplní a rozsahem práce na semestr, zadání a příprava materiálu na zpracování prvního tématu.2. Návrh a zhotovení skicáře s pouzdrem.3. Fotoalbum.4. - 6. Soubor skládaček pro děti (možnost kombinovat různé materiály).7. - 9. Netradiční obal na libovolný produkt (3D), realizace v příslušném materiálu.10. - 11. Leporelo (ve spolupráci s ateliérem Ilustrace).12. - 13. Japonská vazba (ve spolupráci s ateliérem Ilustrace).

Získané způsobilosti

Studenti:- prakticky aplikují odpovídající technologii pro tvorbu obrazového leporela, japonských vazeb a fotoalba,- používají technogie a konstrukce skládaček,- prostředníctvím výtvarných etud realizují prostorová řešení skládatelných obalů, skládaček a prostorového členění knižního bloku,- v součinnosti s výukou grafického designu a grafických a prostorových editorů realizují 3D návrhy.

Literatura

Tobolka, Zdeněk. Kniha : Její vznik, vývoj a rozbor. Praha : Orbis, 1949. Kocman, Jiří H. Médium papír. Vyd. 2. Brno : Vutium, 2004. ISBN 80-214-2626-8.Khel, Richard. Na papíru napsáno a vytištěno. Korda, Josef. Papírenská encyklopedie. 1. vyd. Praha : Státní nakladatelství technické literatury, 1991. ISBN 80-03-00647-3.Khel, Richard. Poselství papíru. Praha : Karolinum, 1999. ISBN 80-7184-684-8.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku, - průběžné plnění a konzultace všech zadaných dílčích seminárních ateliérových úkolů dle pokynu vyučujícího a jejich předložení ve stanoveném termínu a požadované kvalitě, - aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba a konzultace KP, - předložení konečné verze semestrálního projektu (KP) vyučujícímu ve stanoveném termínu a požadované kvalitě včetně odpovídající prezentace a písemné obhajoby, - prezentace.

Garant

MgA. Mgr. Renáta Kocmanová