Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Kniha a tvarování papíru 5 (KVU / KT5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / KT5 - Ateliér Kniha a tvarování papíru 5, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání tématu semestrálního projektu (SP), seznámení s náplní a rozsahem práce na semestr, zadání a příprava materiálu na zpracování prvního tématu.2.- 4. Technologie zhotovení skicáře - polokožené/kožené zavěšované vazby na hlubokou drážkou podle Bradela (výtvarné zpracování desek - reliéf, ražba, ruční zlacení...) s pouzdrem.5. - 6. Práce s papírem ve výtvarném vyjadřování.7. Variace krabiček/obalů na libovolný předmět (realizace v patřičném materiálu, zobrazení v podobě 3D návrhu, grafické zobrazení).8. - 10. Převazba knihy (vazy na hřbetě) s pouzdrem - šití ob složku.11. - 13. "Prostorová kniha pro.." s pouzdrem. Součástí práce jsou kresby, skici, návrhy.

Získané způsobilosti

Studenti:- aplikují technologii celopapírové zavěšované vazby s hlubokou drážkou,- používají techniku barevné papírové intarzie,- využívají možnosti práce s papírem ve výtvarném vyjadřování,- kladou akcent na koncepční řešení,- tvoří barevně pojednané a členitě strukturované prostorové situace a instalace v interiéru- navrhnou a vytvoří maketu výstavního stánku,- navržený model pojednají graficky a v podobě 3D návrhu.

Literatura

Tobolka, Zdeněk. Kniha : Její vznik, vývoj a rozbor. Praha : Orbis, 1949. Kocman, Jiří H. Médium papír. Vyd. 2. Brno : Vutium, 2004. ISBN 80-214-2626-8.Khel, Richard. Na papíru napsáno a vytištěno. Korda, Josef. Papírenská encyklopedie. 1. vyd. Praha : Státní nakladatelství technické literatury, 1991. ISBN 80-03-00647-3.Khel, Richard. Poselství papíru. Praha : Karolinum, 1999. ISBN 80-7184-684-8.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku - 75% účast,- průběžné plnění a konzultace všech zadaných dílčích seminárních ateliérových úkolů ve stanoveném rozsahu dle pokynu vyučujícího a jejich předložení ve stanoveném termínu a požadované kvalitě, - aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba a konzultace semestrálního projektu (SP), - předložení konečné verze semestrálního projektu (SP) vyučujícímu ve stanoveném termínu a požadované kvalitě včetně odpovídající prezentace a písemné obhajoby, - prezentace.

Garant

MgA. Mgr. Renáta Kocmanová