Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Malba 2 (KVU / MA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / MA2 - Ateliér Malba 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání tématu klauzurní práce (KP).Plenérová malba - přírodní záběry, akvarel.2. Plenérová malba - architektura, tempera.3. - 4. Malba v ateliéru - zátiší s přírodninami, tempera.5. - 6. Velkoplošná malba, abstrahovaná reminiscence na malbu v terénu, tempera.7. - 8. Velkoplošná malba, abstrahovaná reminiscence na malbu v terénu - pouze dvoubarevné řešení,jedna pestrá barva a běloba.9. Malovaná miniatura předchozí malby provedená technikou akvarelu.10. - 11. Portrét - vzájemná malba, technika tempera.12. - 13. Portrét - vzájemná malba, po dokončení dodatečná malba divadelního líčení, tempera - pastel.Předložení závěrečné verze klauzurní práce (KP).

Získané způsobilosti

Studenti:- řeší jednoduché výtvarné úlohy malířskými výrazovými prostředky,- zohlední použité techniky a technologie, - zdůrazní principy malířského vyjádření z hlediska iluzívního zobrazování, práce s prostorem a využívání základních kompozičních principů,- ověřují možnosti vyjádření výtvarného záměru pouze barvou a vzájemnými barevnými vztahy,- používají základní malířské techniky, akvarel, temperu a pastel.

Literatura

Cennini, Cennino. Kniha o umění středověku. Praha : Vladimír Žikeš, 1946. Hégr, Miloslav. Malba, materiály a techniky. Petr, František. Malířské techniky. Toroň, Jiří. Materiály a praktická technologie v malbě. Praha : Akademie výtvarných umění v Praze, 1984. Hřebíčková, Barbora. Recepty starých mistrů aneb malířské postupy středověku. Slánský, B. Technika malby. Paseka, 2005.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku,- průběžná tvorba a konzultace KP,- průběžné plnění, konzultace a odevzdávání všech dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vyučujícím,- předložení závěrečné verze KP,- prrezentace.

Garant

Doc. akad. mal. Aleš Ogoun