Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Malba 3 (KVU / MA3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / MA3 - Ateliér Malba 3, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 2. Zadání tématu KP.Figurální malba - zachycení reálného pohybu postavy v životní velikosti, akryl.3. Studie pohybu v menším měřítku technikou akrylu na plátně.4. - 5. Studie pohybu v interakci dvou postav, olejomalba na plátně.6. - 7. Volná figurální kompozice s literární inspirací, olejomalba na plátně.8. Návrhy k monumentálním malbám pro veřejné prostory, variantní řešení - tempera, akryl.9. - 10. Zpracování detailů malby v náznaku vybrané techniky ve variantách v měřítku 1 : 1 - tempera, akryl.11. - 13. Realizace definitivního návrhu a ukázek - tempera, akryl, nebo různé kombinace technik.13. Předložení závěrečné verze KP.

Získané způsobilosti

Studenti:- řeší složitější zadání figurální malby prostřednictvím náročnějších technik,- přecházejí k větším formátům v malbě na papírové nebo textilní podložce a na napnutém plátně,- kombinují klasické obrazové disiplíny figurální malby v technikách olejomalby a akrylu s volnými abstraktními kompozicemi, - zohledňují námět a formát,- věnují pozornost různým možnostem malířského zpracování objemu a prostoru koloristickou nebo valérovou malbou,- řeší interiéry veřejných prostor či maleb pro výstavní a muzejní expozice - nejdříve zpracují návrhy v daném měřítku,- realizují k nástěnným malbám kartony celků nebo jejich detailů v měřítku 1:1 v technice nerozpustných temper s různými druhy pojivého media.

Literatura

Zrzavý. Anatomie pro výtvarníky. Petr, František. Olejomalba a enkaustika. Gombrich, E. H. Příběh umění. Praha : Mladá fronta, 2001. ISBN 80-7203-143-0.Štolovský, Aleš. Technika barev. Praha : SNTL, 1990. ISBN 80-03-00305-9.Losos, Ludvík. Techniky malby. Vyd. 2. Praha : Aventinum, 1995. ISBN 80-85277-46-8.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku,- průběžná tvorba a konzultace KP,- průběžné plnění, konzultace a odevzdávání všech dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vyučujícím,- předložení závěrečné verze KP,- prrezentace.

Garant

Doc. akad. mal. Aleš Ogoun