Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Malba 5 (KVU / MA5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / MA5 - Ateliér Malba 5, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 3. Zadání semestrálního projektu (SP).Moderní materiály a techniky - zkoušky aplikované na výřezy z návrhů podle vlastního tématu v měřítku 1 : 1.4. Návrhy pro vlastní malířský projekt pro konkrétní prostředí, provedení v klasických nebo netradičních malířských technikách.5. - 7. Realizace vlastního projektu pro konkrétní prostředí.8. - 9. Reliéfní asambláž - mozaika z nalezených předmětů z jedné lokality (byt, ulice, půda, sklep).10. - 13. Malovaný plakát k divadelnímu představení nebo ilustrace k titulu dle vlastního výběru, pouze celostránky a dvoustránky provedené malbou, dvojnásobná velikost předlohy ke konečnému formátu knihy.Odevzdání semestrálního projektu (SP).

Získané způsobilosti

Studenti:- pracují s dalšími malířskými a příbuznými technikami i se současnými materiály, užívanými pro výtvarnou praxi,- používají netradiční prostředky (malbu fluorescenčními a polyuretanovými barvami či mozaiku z nalezených předmětů atd.),- aplikují získané zkušenosti z oblasti klasické malby na vlastní vytipovaný projekt,- samostatně volí nejvhodnější techniku realizace.

Literatura

Kolektiv autorů. Malované opony divadel českých zemí. Čapek, Josef. Méně výstav a více umění : výběr z výtvarných referátů v Lidových novinách 1921-1939. Vyd. 1. V Praze : Vysoká škola uměleckoprůmyslová, 1999. ISBN 80-901982-2-8.Schätz, Miroslav. Moderní materiály ve výtvarné praxi. Praha : SNTL, 1982. Krejča, Aleš. Techniky malby a grafiky. Míčko, Miroslav. Testament Mistra Wu.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku,- průběžná tvorba a konzultace semestrálního projektu (SP),- průběžné plnění, konzultace a odevzdávání všech dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vyučujícím,- odevzdání semestrálního projektu (SP),- prrezentace.

Garant

Doc. akad. mal. Aleš Ogoun