Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současné techniky a technologie malby (KVU / MAST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / MAST - Současné techniky a technologie malby, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Podklady pro akryl.2. Akryl, plniva, strukturální podmalby.3. Polyuretanové a epoxydové barvy.4. Luminiscenční barvy5. Tmely.6.- 8. Exkurze do galerie.9. Podklady - omítky, beton.10. Asambláže.11. Lepidla.12. Kombinované techniky.13. Obhlídka realizací v architektuře.

Získané způsobilosti

Studenti prostřednictvím ukázek a demonstrací na příkladech současných malířských děl, návštěv galerií a architektonických objektů:- popíší současné techniky průmyslově vyráběných materiálů a přípravků,- rozeznají akrylové barvy a ovládají způsoby jejich užití,- rozliší polyuretanové a luminiscenční barvy,- vysvětlí malbu na plasty,- objasní použití nových tmelů a lepidel.

Literatura

Kolektiv autorů. Lepidla v památkové péči. Schätz, Miroslav. Moderní materiály ve výtvarné praxi. Praha : SNTL, 1982. Svržek, Vladimír; Matyáš, Vlastimil. Příručka pro nástěnné malířství. 6. nezměn. vyd. Praha : SNTL, 1973. Šturc, Karel, Nevařil, Miloš. Technika malířské a kašérské práce. Kolektiv autorů. Techniky skleněné mozaiky.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná docházka na výuku,- splnění a odevzdání všech zadaných dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím,- účast na exkurzi a prohlídce architektonických realizací.

Garant

Doc. akad. mal. Aleš Ogoun