Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výstavba obrazu a komp. principy malby (KVU / MAVO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / MAVO - Výstavba obrazu a komp. principy malby, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teorie obrazu.2. Formy zobrazování.3. Řešení obrazového prostoru.4. Volba měřítka a formátu.5. Klasické kompoziční principy.6. Netradiční kompozice.7. Význam a úloha barev, pasta a lazura.8. Malířský rukopis, způsoby traktování.9. Užitá malba v architektuře.10. Malba jako koncept.11. Akční malba.12. - 13. Adjustace malířského díla.

Získané způsobilosti

Studenti:- vysvětlí problematiku výstavby obrazového prostoru,- chápou obraz jako dvojrozměrnou projekční plochu otevírající mnohodimenzionální prostor k zobrazování,- ovládají možnosti práce s obrazovým prostorem v kanonických i neortodoxních kompozičních variantách,- osvětlí principy kontruování iluzivního zobrazení i modelování prostoru barvou nebo malířskou hmotou,- zohlední důležité faktory výběru stanoviště vůči zobrazovanému,- zvolí správné měřítko i formát,- respektují obrazové plány i jejich záměrné popírání,- vyřeší adjustaci hotového díla u přenosných obrazů.

Literatura

Petříček, Miroslav. Myšlení obrazem : průvodce současným filosofickým myšlením pro středně nepokročilé. Vyd. 1. Praha : Herrmann & synové, 2009. ISBN 978-80-87054-18-5.Didi-Huberman, Georges. Ninfa moderna, Esej o spadlé draperii. Hégr, Miloslav. Výstavba obrazu s výtvarného hlediska. Praha : Výtvarný odbor Umělecké besedy, 1944. Panofsky, Erwin. Význam ve výtvarném umění. Praha : Odeon, 1981.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná docházka na výuku,- splnění všech zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vyučujícím.

Garant

Doc. akad. mal. Aleš Ogoun