Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Filmová tvorba1 (KVU / MDFT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / MDFT1 - Filmová tvorba1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do filmové a televizní tvorby, výrazové prostředky filmu.2. Záznam na klasický filmový materiál, filmové kamery, projekce filmu.3. Videozáznam, jeho specifika, ovládání kamery.4. Literární příprava filmu.5. Základy snímání: Tvorba obrazu I.6. Základy snímání: Tvorba obrazu II.7. Základy práce v nelineárních editačních programech8. Kodeky v digitálním videozáznamu9. Základy střihové skladby I.10. Základy střihové skladby II.11. Práce se zvukem ve filmu a videu.12. Základy práce se světlem při snímání.13. Postprodukce filmu.

Získané způsobilosti

Studenti: Ovládají základní pojmy z oblasti tvorby filmu, pořízení i zpracování videozáznamu a aplikují teoretické znalosti při vlastní tvorbě.Volí vhodné prostředky realizaci audiovizuálního díla tím, že dokáží odhadnout jeho náročnost.Sestaví scénář krátkého dokumentu, reportáže nebo hrané etudy s následnou samostatnou realizací v obrazové i zvukové složce.

Literatura

Avid Media Composer Basic Guides. 2006. Špáta, J. Okamžiky radosti. Praha, 2002. on-line katalogy knihoven. on-line katalogy knihoven. Long, B., Schenk, S. Velká kniha digitálního videa. Brno, 2005. ISBN 80-251-0580-6.Henninges, Heiner. Video : filmování bez váhání. Vyd. 1. Praha : Grada, 1996. ISBN 80-7169-387-1.Juřica, Jan. Video na počítači. Vyd. 1. Praha : Computer Press, 2002. ISBN 80-7226-650-0.Zapletal, Petr. Videotechnika : tv, videorekordéry, videokamery, příslušenství a jak správně natáčet. 2. vyd. Olomouc : Rubico, 1997. ISBN 80-85839-15-6.Baran, L. Zázraky filmového obrazu. Praha, 1989. Mathausová, Milena. 12 pádů scenáristiky : Scenáristický slabikář. Praha : Victoria Publishing, 1996.

Požadavky

Požadavky na získání zápočtu:- 70% účast na seminářích - odevzdání všech zadaných cvičení ve stanovených termínech a kvalitě dle zadání vyučujícího uvedených na courseware.Požadavky na absolvování zkoušky:- předchozí získání zápočtu- konzultace s pedagogem nad náměty prací určených ke zkoušce- odevzdání semestrální práce ve stanovených termínech a kvalitě dle zadání vyučujícího uvedených na courseware.

Garant

MgA. Ladislav Moulis, Ph.D.