Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafika 4 (KVU / MGGR4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / MGGR4 - Grafika 4, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento předmět si student navazujícího magisterského studia může zapsat jako svůj tzv. druhý ateliér.V tomto semestru se již předpokládá samostatný přístup studenta ve shodě se zvoleným zaměřením vlastní osobnosti. Podle potřeby tento předmět podporuje páteřní ateliérový předmět v příslušném semestru studia.1. revize/redefinice terminologie2. mapování grafických projevů v reálném prostředí - veřejném prostoru3. digitální a kresebná práce s fotografiemi4. kresebné, plastické a digitální navrhování projektu5. kolektivní cvičení/akce v terénu6. kolektivní tvorba - velkoformátová kresba7. kolektivní tvorba - instalace8. kolektivní tvorba - výtvarná akce9. kolektivní tvorba - práce s perspektivou10. definitivní zpracování návrhu pro semestrální projekt11. realizace projektu - individuálně12. dokončení a dokumentace projektu13. rekapitulace, studium kontextu, sebereflexe

Získané způsobilosti

Student bude schopen se lépe orientovat a rozlišovat ve zvolené oblasti grafického projevu a lépe využívat své osobnostní předpoklady. Dokáže navrhnout, zvolit a aplikovat odpovídající techniky v závislosti na jejich limitech, přednostech a kontextu.

Literatura

Lévinas, Emmanuel. Etika a nekonečno. Praha : Institut pro středoevropskou kulturu a politiku, 1994. ISBN 80-85241-67-6.Canetti, Elias. Masa a moc. 1. vyd. Praha : Arcadia, 1994. ISBN 80-85812-08-8.Honzík, Karel. Tvorba životního slohu : Stati o architektuře a užitkové tvorbě. Praha : Horizont, 1976. Čapek, Josef. Umění přírodních národů. Praha : Československý spisovatel, 1949. Read, Herbert. Výchova uměním. Praha : Odeon, 1967. Bronowski, Jacob. Vzestup člověka. 1. vyd. Praha : Odeon, 1985. Zcela individuálně.

Požadavky

Požadavky na zápočet: - 75% aktivní účast na seminářích,- úspěšné splnění všech zadaných ateliérových výtvarných úkolů dle pokynů vyučujícího.Požadavky na absolvování zkoušky: - předchozí úspěšné získání zápočtu,- samostatná práce ve zvolené disciplíně (semestrální projekt) v rozsahu min. 4 volných grafických listů formátu A3 a jedna strana formátu A4 asociativního textu doprovázejícího předkládanou práci.Literatura - zcela individuálně, prezentace projektu.

Garant

Doc. akad. mal. Mikoláš Axmann