Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intermédia 3 (KVU / MGIM3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / MGIM3 - Intermédia 3, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento předmět si student navazujícího magisterského studia může zapsat jako svůj tzv. druhý ateliér.1. - 13.- Zadání témat pro semestrální projekt, orientace a možnosti.- Studium problematiky, průběžné přednášky pedagoga.- Průběžné zadávání, tvorba, korektury, konzultace a odevzdávání dílčích ateliérových úkolů.- Průběžné korektury, konzultace a tvorba semestrálního projektu (KP).- Práce s obrazem a zvukem distribuovaným pomocí mobilních technologií - vysokorychlostního internetu.- Streamování videa (zákl. znalost serverových technologií, optimalizace videa pro web, internetové rádio, internetová televize).- Video pro mobilní komunikaci (videokonferencing, grafické návrhy rozhraní pro novou teneraci mobilních technologií, zvládnutí JAVA).- Fůze mobilního telefonu, GPS a přenosného PC.- Konzultace skic, scénáře, záměru technického celku, koncepce.- Realizace modelů, návrhů, formou fotografie, skic, základní rozpracovaný materiál videozáznamu jako příprava k realizaci projektu.- Přednášející host, seminář s osobností v oblasti vědy a techniky, s filmaři nebo multimediálními výtvarnými umělci.- Exkurze, návštěva výstav, diskuze.- Předložení semestrálního projektu v termínu a kvalitě stanoveném vyučujícím.- Prezentace formou portfolia CD a DVD.

Získané způsobilosti

Student bude schopen:- využítí experimentálních prostředků ke kreativnímu zpracování videoinstalace, videoperformance, instalace v prostoru přírody, vytvoření krátkého filmu - koncipovaný projekt s použitím digitální fotografie- znalost práce s digitální kamerou HDV formátu a profesionální kamerou HD formátu- ovládání práce s obrazem a zvukem distribuovaným pomocí vysokorychlostního internetu- schopnost analyzovat zadané úkoly, samostatně vyhodnotit a následně zrealizovat nejvhodnější variantu řešení- schopnost prosadit a obhájit svůj projekt

Literatura

Popova, L. http://www.artmuseum.cz/umelec.php?art id=351. Goldin, N. http://www.centrepompidou.fr/expositions/nangoldin/gb/flashback gb.html. Giacometti, A. http://www.electroasylum.com/Giacometti/. Gončarovová, N. http://www.futurism.org.uk/goncharova/gonch frames.html. Malevič, K. http://www.guggenheimcollection.org/site-artist bio 94.html. Struth, T. http://www.metmuseum.org./special/Thomas Struth/struth images.html. Rodčenko, A. http://www.moma.org/exhibitions/1998/rodchenko/index.html. Munter, G. http://www.mystudios.com/women/klmno/munter.html. Niki de Saint-Phalle. http://www.nikidesaintphalle.com/. Sherman, C. http://www.temple.edu/photo/photpgraphers/cindy/sherman.html. Michals, D. http://www.temple.edu/photo/photpgraphers/michals/photosb.html. Tinguely, J. http://www.tinguely.ch/index.html. on-line katalogy knihoven.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:- pravidelná aktivní účast na seminářích - min. 90%,- splnění a předložení všech zadaných průběžných ateliérových úkolů (seminárních prací) v rozsahu a v termínech stanovených vyučujícím.Požadavky pro absolování zkoušky:- předchozí úspěšné získání zápočtu,- povinná invence, řemeslná zdatnost,- povinné korektury,- odevzdání a obhájení semestrálního projektu,- prezentace na CD resp. DVD.

Garant

Doc. MgA. Milena Dopitová