Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intermédia 4 (KVU / MGIM4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / MGIM4 - Intermédia 4, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento předmět si student navazujícího magisterského studia může zapsat jako svůj tzv. druhý ateliér.1. - 13.- Zadání tématu pro semestrální projekt, orientace a možnosti.- Studium problematiky, průběžné přednášky pedagoga.- Průběžné zadávání, tvorba, korektury, konzultace a odevzdávání dílčích ateliérových úkolů.- Projekt interaktivní komunikace - zapojení diváka, posluchače, uživatele.- Tvorba, koncepce a vizuální stránka intaraktivního projektu.- Příprava a tvorba konceptu (interaktivní scénář, jeho odlišnosti a zákonitosti).- Úvod do programování (ve spolupráci se studenty informatiky navrhnout a společně zrealizovat jednoduchou PC hru).- Tvorba grafické podoby (nákresy, skici, realizace v 3D, jednoduchá interakivita) a zhotovení videozáznamu.- Využití 3D grafiky pro filmové efekty, implementace 3D ve filmu, programování jednoduché interakce.- Průběžné korektury, konzultace a tvorba semestrálního projektu.- Vedení studenta ke zběhlosti v úsudku, kritice, ale i k sebekritickému přístupu a hodnocení své vlastní práce.- Koncipování zvolené formy k realizovanému celku jak po stránce tematické, mechanické, technické, tak po stránce obsahové.- Realizace dobře profesionálně technicky zpracovaná s důrazem na smysluplné a nápadité řešení projektu např. interaktivní, mechanický, počítačový systém v rámci objektů.- Prezentace na CD resp. DVD.

Získané způsobilosti

Student bude vybaven kompetencemi pro práci se softwarem a hardwarem v oblasti interaktivního rozhraní videa a audia s důrazem na aktivní participaci diváka, uživatele, posluchače. Student dokáže samostatně zformulovat obsah projektu, navrhnout více variant řešení a zvolit adekvátní formu realizace. Svůj projekt bude schopen adekvátně obhájit a prosadit.

Literatura

Gromley, A. http://www.anthonygormley.com/. Paik, N. M. http://www.artincontext.org/artist/p/nam june paik/images.html. Hanson , D. http://www.artmolds.com/ali/halloffame/duane hanson.html. Penone, G. http://www.artnet.com/artist/13306/Giuseppe Penone.html. Doig, P. http://www.crownpoint.com/artists/doig/about.html. http://www.csw.art.pl/new/99/rebecca e.html. Tuymans, L. http://www.davidzwirner.com/artists/9. Horn, R. http://www.dialnsa.edu/iat97/Sculpture/horn.html. Hesse, E. http://www.guggenheimcollection.org./site/artist works 63 0. html. http://www.guggenheim.org/exhibitons/past exhibions/paik/paik top.html. Singer, R. http://www.hauserwirthcollection.org/ENG/KUENSTLER/SIGNER/artist works frame.html. Whiteread, R. http://www.hirshhorn.si.edu/collection/gallery/whiteread.html. Freud, L. http://www.ibiblio.org/wm/paint/auth/freud/. Anselmo, G. http://www.marianngoodman.com/anselmo/. Bourgeois, L. http://www.pbs.org/art21/artists/bourgeois/. http://www.pbs.org/art21/artists/pettibon. Serra, R. http://www.pbs.org/art21/artists/serra/. Sasnal, W. http://www.przekroj.pl/galeria/sasnal. Long, R. http://www.richardlong.org/. Smithson, R. http://www.robertsmithson.com/. Goldsworthy, A. http://www.sculpture.org.uk/artists/Andy Goldsworthy. Pettibon, R. http://www.tractor.com/pettibonbig.html. http://www.varoregistry.com/whiteread/. Nauman, B. http://www.vdb.org/smackn.acqi$artistdetail?NAUMANB. Beuys, J. http://www.walkerart.org./archive/F/9C4309B0B50D8AA36167.html. on-line katalogy knihoven.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:- pravidelná aktivní účast na seminářích - min. 90%,- splnění a předložení všech zadaných průběžných ateliérových úkolů (seminárních prací) v rozsahu a v termínech stanovených vyučujícím.Požadavky pro absolvování zkoušky:- předchozí úspěšné získání zápočtu,- povinná invence, řemeslná zdatnost,- povinné korektury,- odevzdání a obhájení semestrálního projektu,- prezentace na CD resp. DVD.

Garant

Doc. MgA. Milena Dopitová