Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Keramický design 2 (KVU / MGKD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / MGKD2 - Keramický design 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento předmět si student navazujícího magisterského studia může zapsat jako svůj tzv. druhý ateliér.1.- 13.- Stolní servírovací soubor - soupravy podnosů, misek, kompoziční řešení ústřední složené soupravy v materiálu.- Atypická souprava - koncepce např. přátelské soupravy pro 2 - 4 osoby, konvice, šálky, misky, popelník, váza, textil, sklo, v materiálu.- Seznámení s náplní a rozsahem práce v semestru - zadání hl. semestrálního projektu. Přípravné kresby.- Průběžná tvorba, korektury a konzultace zadaného projektu a všech seminárních úkolů.- Na základě kresebných skic výběr řešení a ověřování v hlíně.- Realizace sádrového modelu (slepá forma, odlití modelu, retušování).- Hlavní forma, lití, retušování, glazování, vypalování.- "Struktura"- plastický otisk, zvětšování.- Vyvzorování barevnosti.- Grafický otisk.- Finální směřování do dekoru.- Fotodokumentace, prezentace.

Získané způsobilosti

Student bude vybaven kompetencemi pro navrhování a realizaci stolního servírovacího souboru (soupravy podnosů, misek...) i atypické soupravy. Student bude schopen po analýze zadání posoudit své návrhy a postupy řešení a nejvhodnější variantu aplikovat při realizaci díla. Dokáže vytvořit návrh pro sériovou výrobu (včetně dokumentace, sádrových modelů), ale zároveň soubor dokáže provést v materiálu.

Literatura

Bude zadána individuálně dle konkrétních témat projektů.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:- účast na seminářích,- splnění a předložení všech zadaných průběžných ateliérových úkolů (seminárních prací) v rozsahu a v termínech stanovených vyučujícím.Požadavky pro absolvování zkoušky:- předchozí úspěšné získání zápočtu,- povinná invence, řemeslná zdatnost,- povinné korektury,- odevzdání a obhájení semestrálního projektu,- prezentace.

Garant

Prof. akad. sochař Jiří Beránek