Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Malba 3 (KVU / MGMA3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / MGMA3 - Malba 3, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.Seznámení s průběhem semestru, výběr tématu semestrální práce (projektu), zadání a stanovení termínu odevzdání.Malířské techniky - aplikace (knihy, časopisy, plakáty, obrazy na literární téma).Ilustrace předloh - poezie, beletrie, knihy pro mladé, dětská literatura.Figurativní obrazové vyjadřování.Kompozice obrazu, mnohavrstevné vyprávění.Průběžné korekce a odevzdání všech seminárních úkolů.Průběžné korekce zadaného projektu.Odevzdání vypracovaného projektu v souladu s požadavky vyučujícího.Jednotlivé fáze projektu (struktura) musí umožňovat korektní ohodnocení práce za uplynulý semestr.Struktura výuky v každém semestru je individuální.Postupně s nárůstem absolvovaných úrovní předmětu je zvyšována i náročnost zadaných úkolů (kvalitativní i kvantitativní požadavky zadání).

Získané způsobilosti

Student bude schopen využít pokročilých znalosti a dovednosti malířských technik při ilustraci knih, časopisů, tvorbě plakátů, tvorbě obrazů na literární téma apod.; dokáže na pokročilé úrovni řešit ilustrační předlohy s akcentem na figurativní obrazové vyjadřování a kompozici obrazů. Bude schopen navrhnout více možností řešení, vybrat nejvhodnější variantu a následně ji aplikovat při realizaci díla.

Literatura

Dle tématu projektu. . Literatura - bude zadána individuálně dle konkrétních témat projektů. .

Požadavky

Požadavky na získání zápočtu: - aktivní účast na seminářích,- odevzdání všech vypracovaných seminárních prací v souladu s požadavky vyučujícího.Požadavky na absolvování zkoušky: - předchozí získání zápočtu, - odevzdání vypracovaného projektu (včetně všech náležitostí) ve stanoveném termínu a v souladu s požadavky vyučujícího.

Garant

Doc. akad. mal. Aleš Ogoun