Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Nová média 3 (KVU / NM3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / NM3 - Ateliér Nová média 3, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání tématu semestrální práce, seznámení s průběhem semestru.2. Seminář - instalace příklady.3. Instalace - koncept podle aktuálního zadání.4. Skupinová prezentace spojená se skupinovou diskusí.5. Vlastní realizace /multimediální možnosti/.6. - 10. Přednášky hostujících osobností.11. Zpracování písemné obhajoby s přesahy do souvisejících disciplín - psychologie, sociologie.12. Kolektivní hodnocení jednotlivých kroků projektu (kolektivní diskuse).13. Prezentace.

Získané způsobilosti

Student:- vyřeší instalaci na zadané téma,- pracuje se základními pojmy konceptuálního umění ve vztahu k prostorové tvorbě,- aplikuje nové možnosti a přístupy,- zakomponuje do své tvorby další média - film, fotografii, audio atd.

Literatura

Osborne, Peter. Conceptual art. London : Phaidon, 2002. ISBN 0-7148-3930-2.Thomasová, K. Dejiny výtvarných štýlov 20. stor. Pallas, Bratislava, 1994. COLLINS, M. Design und Postmoderne. GRILLO, P. J. Form function & design. Humhal, Pavel. Osobní a veřejné. Vyd. 1. Praha : Tranzit, 2008. ISBN 978-80-87259-00-9.Rezek, P. Tělo, věc a skutečnost v současném umění. Jazzpetit, Praha, 1982.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku, - průběžné plnění všech seminárních ateliérových úkolů dle pokynu vyučujícího a jejich předložení ve stanoveném termínu a požadované kvalitě, - aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba a konzultace KP, - předložení konečné verze semestrálního projektu (KP) vyučujícímu ve stanoveném termínu a požadované kvalitě včetně odpovídající elektronické dokumentace a písemné obhajoby, - prezentace.Důraz je v tomto semestru kladen na témata: Instalace jako myšlenkový proces. Instalace /definice, koncept, prostorové vztahy. Instalace v interiéru /vytvoření objektů do učitého prostoru. Objekt v kombinaci: klasické techniky /kresba, malba atp./. Obraz nových médií /digitální tisk, fotografie atd./. Meziprostředkové formy /světlo, zvuk, pohyb, vůně atp./

Garant

Doc. akad. mal. Vladimír Merta