Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Nová média 4 (KVU / NM4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / NM4 - Ateliér Nová média 4, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání tématu klauzurní práce, seznámení s průběhem semestru.2. Seminář - individuální výběr umělců zabývajících se instalací - obrazová dokumentace, rozbor, diskuse.3. Hlavní téma - instalace s využitím jednoho nebo více objektů v prostoru.4. Zapojení meziprostředkových forem - zvuk, pohyb, vůně.5. Individuální studium doprovodných technologií, např. z fyziky, chemie.6. Veřejný prostor - jednodenní instalace - dobrovolná účast.7. Zhotovení koncepce průběhu práce - od návrhů k vlastní realizaci v materiálu.8. Přednášky hostujících umělců ovlivňující výrazně současné umění.9. Kolektivní hodnocení jednotlivých kroků projektu (kolektivní diskuze).10. Zpracování písemné obhajoby v kontextu.11. Průběžné zadávání, plnění a odevzdání dílčích seminárních úkolů dle požadavků vyučujícího.12. Průběžné korektury, konzultace a plnění semestrálního projektu.13. Prezentace KP.

Získané způsobilosti

Student:- naváže na získané znalosti a dovednosti základů konceptuálních forem tvorby,- přizpůsobí se požadavkům týmové formy práce na společném ateliérovém projektu,- individuálně nachází další možnosti uplatnění díla ve veřejném prostoru,- samostatně se zamýšlí a řeší projekty na zadané téma.

Literatura

Osborne, Peter. Conceptual art. London : Phaidon, 2002. ISBN 0-7148-3930-2.Thomasová, K. Dějiny výtvarných stylů 20. stol. 1994. COLLINS, M. Design und Postmoderne. GRILLO, P. J. Form function & design. nullHumhal, Pavel. Osobní a veřejné. Vyd. 1. Praha : Tranzit, 2008. ISBN 978-80-87259-00-9.Rezek, P. Tělo, věc a skutečnost v současném umění. Jazzpetit, Praha, 1982.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku,- průběžné plnění všech dílčích ateliérových úkolů dle pokynů vyučujícího a jejich předložení ve stanoveném termínu a v požadované kvalitě,- aktivní zapojení do diskusí, řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba a konzultace KP,- předložení konečné verze semestrálního projektu (KP) vyučujícímu v požadovaném termínu a požadované kvalitě včetně odpovídající elektronické dokumentace a písemné obhajoby,- prezentace KP.Studenti řeší tyto problémy: - Instalace jako myšlenkový proces.- Instalace v exteriéru: "Ready made" formy a jejich kombinace /změna původního významu/ "Místo" - součást myšlenky a významu. Globální rozměr: Instalace jako součást kolektivního vědomí, autorství potlačeno.

Garant

Doc. akad. mal. Vladimír Merta