Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny animované tvorby (KVU / ODAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / ODAT - Dějiny animované tvorby, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 3. Přehled dějin světového animovaného filmu.4. Počátky českého animovaného filmu.5 .- 7. Zlatý věk českého animovaného filmu8. Současnost českého animovaného filmu.9. - 11. Významné osobnosti.12. Významné školy zabývající se animovanou tvorbou.13. Významní pedagogové a jejich žáci.

Získané způsobilosti

Student bude disponovat znalostmi dějin českého a slovenského animovaného filmu od počátků po současnost:- charakterizuje počátky českého animovaného filmu,- vyzdvihne zlatý věk tohoto oboru- popíše současnost- vyjmenuje významné osobnosti- uvede významné školy, pedagogy a jejich žáky

Literatura

Jiří Kubíček. Animace na divadle, ve filmu a v televizi. Filmová fakulta AMU, Praha, 1994. Zdeněk Bezděk, M. Česal. Dějiny české loutkové hry do roku 1945. Divadelní ústav, Praha, 1983. Petr Bilík. Panorama českého filmu. Olomouc : Rubico, 2000. Dutka, Edgar. Scenáristika animovaného filmu ; Minimum z historie české animace. Praha (1 vyd.), 2002. Jiří Trnka, Vlastimil Tetiva, Edgar Dutka. Tok. Praha, 1999.

Požadavky

Požadavky na získání zápočtu:- pravidelná účast na výuce,- odevzdání všech zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vyučujícím.Požadavky na absolvování zkoušky:- předchozí získání zápočtu,- úspěšné absolvování písemného vědomostního testu.

Garant

Prof. akad. mal. Jiří Barta

Vyučující

Mgr. Milan Svatoš