Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nové podoby současného umění (KVU / ODNPU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / ODNPU - Nové podoby současného umění, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. This is Tomorrow - Pop art v Británii a ve Spojených státech, Neodadaismus, Funk art, Nový realismus, Hyperrealismus a Neopop.2. Umění performance a akce, Body art, Instalace, Video art.3. Geometrizující kompoziční strategie, minimalismus, postminimalismus a expresivní alternativy.4. Konceptualismus, Arte Povera.5. Umění mimo galerie a muzea, Land art.6. Postmoderní estetika ve výtvarném umění 80. let.7. Transavantgarda, Neue Wilde, Bad Painting.8. Postmoderni a moderní architektura I.9. Postmoderní a moderní architektura II.10. Současná architektura.11. Feministické umělkyně, afroameričtí umělci a homosexuální estetika.12. Mezinárodní a česká scéna od devadesátých let 20. století do současnosti.13. Fotografie - Settings and Players.

Získané způsobilosti

Student bude disponovat znalostmi nejdynamičtějších a nejzajímavějších trendů umění 20. stol. Dokáže jednotlivá hnutí a styly charakterizovat, uvést do historických souvislostí, analyzovat a přiřadit nejvýznamnější představitele včetně tvorby.

Literatura

Christov-Bakargiev, Carolyn. Arte povera. London : Phaidon, 1999. ISBN 0-7148-4556-6.COLLINS, M. Design und Postmoderne. Osterwold, Tilman. Pop art. Köln : Benedikt Taschen Verlag, 1992. ISBN 3-8228-0394-4.Martin, S. Pop Art. Taschen. Hájková, Gabriela. Postmodernismus a umělecký experiment. Plzeň : Západočeská univerzita. Fakulta humanitních studií, 2004.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:- 80% účast na přednáškách, - vypracování 2 referátů.Požadavky pro absolvování zkoušky:- předchozí získání zápočtu, - ústní zkouška - znalosti v rozsahu přednášených témat a základní studijní literatury.

Garant

Mgr. Zuzana Motlová

Vyučující

Mgr. Zuzana Motlová