Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Socha a prostor 5 (KVU / SO5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / SO5 - Ateliér Socha a prostor 5, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání tématu semestrálního projektu, seznámení s průběhem semestru.2. Výběr prostoru.3. Rešerše.4. Dokumentace prostoru.5. Studie prostoru kresbou, nebo malbou.6. Plastické studie prostoru.7. Projekt řešení prostoru.8. Práce na projektu, konzultace.9. Práce na projektu.10. Vizualizace.11. Dokumentace.12. Dokončení souboru.13. Předložení výsledné verze v termínu zadaném vyučujícím.

Získané způsobilosti

Student:- sochařsky vyřeší vybraný prostor (úsek krajiny, městský park, městské prostředí - náměstí, ulice, parcela, opuštěný dům či bývalý industriální objekt, revitalizovaná skládka apod.,- vypracuje 2D či 3D skici,- zvolí nejvhodnější řešení, vytvoří vizualizaci a model v dohodnutém měřítku,- přikročí k realizaci v materiálu,- nainstaluje vytvořený objekt do vybraného prostoru,- dílo doplní dokonalou dokumentací celého procesu tvorby díla a především definitivní podoby díla (postery, katalog s vizualizací).

Literatura

Zhoř I. Hledání tvaru Hlaváček L.: Řeč tvarů, Praha Horizont. 1990. Volavka, Vojtěch. Jak vzniká socha. 1956. Volavka, V. O soše. Praha, 1959. Chalupecký, Jindřich. Obhajoba umění 1934-1948 : výbor ze statí. 1. vyd. Praha : Československý spisovatel, 1991. ISBN 80-202-0322-2.Slouka, Jiří. Kámen. Od horniny k soše. Medková, Jiřina. Řeč věcí. 1. vyd. Praha : Horizont, 1990. ISBN 80-7012-026-6.Jundrovský, R. Sochařství pro praktickou potřebu sochařů, stavitelů a škol odborných.

Požadavky

- pravidelná docházka na výuku, Požadavky na absolvování zkoušky:- průběžné plnění všech ateliérových úkolů dle pokynů vyučujícího,- aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba, konzultace a korektury dílčích seminárních úkolů a semestrálního projektu (SP),- předložení konečné verze semestrálního projektu (SP) vyučujícímu v požadovaném termínu,- prezentace.

Garant

Prof. akad. sochař Jiří Beránek