Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Socha a prostor 8 (KVU / SO8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / SO8 - Ateliér Socha a prostor 8, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.- Zadání tématu KP, seznámení s průběhem semestru.- Krajina a člověk.- Lidské dimenze v land-artu.- Pochopení citlivého zásahu do krajiny za účelem jejího umocnění.- Land-artová kompozice.- Rozměr a materiál odpovídající charakteru daného prostředí.- Cvičení - zakomponování figurálního tématu (plastiky) do land-artové kompozice.- Názorné příklady.- Průběžné zadávání, korektury a odevzdávání všech seminárních úkolů dle pokynu vyučujícího.- Nutné pravidelné konzultace všech seminárních úkolů.- Průběžné konzultace a tvorba KP.- Předložení výsledné verze KP v termínu zadaném vyučujícím.

Získané způsobilosti

Student dokáže zakomponovat figurativní plastiku z libovolného materiálu či figurativní téma do land-artové kompozice s ohledem na znalost vztahu "krajina a člověk - lidské dimenze v land-artu". Bude schopen navrhnout, vyhodnotit a následně aplikovat nejcitlivější řešení "zásahu" uměleckého díla do krajiny v zájmu umocnění působnosti krajiny.

Literatura

Hlaváček, Josef. Jiří Beránek: Přítmí paměti. Praha, 1998. ISBN 80-86087-12-3.Rezek, Petr; Fialová, Eva. K teorii plastičnosti. Vyd. 1. Praha : Triáda, 2004. ISBN 80-86138-53-4.Slouka, Jiří. Kámen : od horniny k soše. 1. vyd. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1258-1.

Požadavky

- pravidelná docházka na výuku, - průběžné plnění všech ateliérových úkolů dle pokynů vyučujícího,- aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba, povinné konzultace a korektury KP,- přesvědčivé zvládnutí určeného prostoru jak po stránce obsahové, tak po stránce materiálové,- myšlenkové i praktické proniknutí do problematiky města či krajiny, - předložení konečné verze semestrálního projektu (KP) včetně všech požadovaných náležitostí vyučujícímu v požadovaném termínu,- prezentace.

Garant

Prof. akad. sochař Jiří Beránek