Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Socha a prostor 9 (KVU / SO9)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / SO9 - Ateliér Socha a prostor 9, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.- Zadání tématu KP, seznámení s průběhem semestru.- Postupné upřesňování ve vztahu k tématu.- Land-artová kompozice.- Zasazení kompozice do konkrétního prostoru (periferie, skládka...).- Cvičení - zakomponování land-artové kompozice.- Landartová kompozice - konkrétní řešení v daném prostoru.- Přesvědčivá formulace daného záměru pomocí průběžné dokumentace.- Posouzení a prosazení společenské potřebnosti realizace.- Názorné příklady.- Průběžné zadávání, povinné korektury a odevzdávání všech seminárních úkolů dle pokynu vyučujícího.- Průběžné konzultace a tvorba KP.- Předložení konečné verze KP v termínu stanoveném vyučujícím.

Získané způsobilosti

Student dokáže citlivě umístit land-artovou kompozici do konkrétního daného prostoru. Bude schopen analyzovat různé návrhy řešení, vybrat nejvhodnější variantu a tuto variantu zrealizovat. Výsledné dílo dokáže podložit a prezentovat odpovídající dokumentací průběhu tvorby i konečného výsledku formou fotografického katalogu, 3D animace (ev. filmového dokumentu).Student bude schopen posoudit a prosadit společenskou potřebnost realizace projektu.

Literatura

Hlaváček, Josef. Jiří Beránek: Přítmí paměti. Praha, 1998. ISBN 80-86087-12-3.Rezek, Petr; Fialová, Eva. K teorii plastičnosti. Vyd. 1. Praha : Triáda, 2004. ISBN 80-86138-53-4.Slouka, Jiří. Kámen : od horniny k soše. 1. vyd. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1258-1.Jíra, J. Portréty: figurální kompozice. Roudnice nad Labem: Galerie výtvarného umění, 1978. Pro orientaci v oboru kromě jeho samotné historie, je důležitá znalost aktuálních tendencí. Proto jsou studenti v rámci výuky upozorňováni na články v odborném tisku, výstavy a webové adresy.

Požadavky

- pravidelná docházka na výuku, - průběžné plnění všech ateliérových úkolů dle pokynů vyučujícího,- aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence, povinné korektury,- průběžná tvorba, konzultace a korektury KP,- předložení konečné verze semestrálního projektu (KP) vyučujícímu v požadovaném termínu,- prezentace.Hodnocení: podle srovnávacích výsledků v rámci ateliéru, invence studenta.

Garant

Prof. akad. sochař Jiří Beránek