Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz plenérové výtvarné tvorby - povinný (KVU / SOPVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / SOPVT - Kurz plenérové výtvarné tvorby - povinný, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka předmětu probíhá v určené lokalitě (např. v okolí ubytovacího střediska Nečtiny).Doba trvání: 5 dnůVýuka zahrnuje studium konkrétních přírodních a architektonických útvarů prostřednictvím různých kategorií plenérové tvorby - kresba, malba, plastika, instalace, landart, fotografie, kolektivní projekty atp.Podrobnou náplň výuky sdělí vyučující v úvodních hodinách, následně může být náplň modifikována v závislosti na přírodních podmínkách.

Získané způsobilosti

a) Student nabyde základní zkušenosti s výtvarnou projekcí v prostoru krajiny ve smyslu tradičním i v intencích současných výtvarných tendencí.b) Získá praktické zkušenosti s prací v terénu a to po stránce technologické i po stránce specifického vybavení.c) Dokáže se orientovat v měřítku v daném prostoru.d) Bude schopen spolupráce při kolektivním zadání.

Literatura

Volavka Vojtěch. Jak vzniká socha. Jundrovský, R.; Tichý, Erik. Kamenictví : tradice z pohledu dneška. 2., upr. a dopl. vyd. Praha : Grada, 2001. ISBN 80-247-9055-6.Hildre, Berit. Modelování: hlava a výrazy tváře. Computer Press, 2006. ISBN 80-251-1325-6.Chalupecký, Jindřich. Obhajoba umění 1934-1948 : výbor ze statí. 1. vyd. Praha : Československý spisovatel, 1991. ISBN 80-202-0322-2.Slouka, Jiří. Kámen. Od horniny k soše. Moore, Henry. Plastiky a myšlenky kolem nich. 1. vyd. Praha : Odeon, 1985. Medková, Jiřina. Řeč věcí. 1. vyd. Praha : Horizont, 1990. ISBN 80-7012-026-6.Jundrovský, R. Sochařství pro praktickou potřebu sochařů, stavitelů a škol odborných. Praha.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu: - splnění všech zadaných úkolů v požadované kvalitě a v termínech dle pokynů vyučujícího,- absolvování kurzu v plném rozsahu stanovených dnů (celý pětidenní kurz), - vytvoření dokumentace práce formou fotografií či videa a její odevzdání v elektronické podobě.

Garant

Prof. akad. sochař Jiří Beránek