Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Užitá fotografie 10 (KVU / UF10)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / UF10 - Ateliér Užitá fotografie 10, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání semestrální práce + všeobecný úvod do dané tématiky + přednáška na téma vývoj fotografické knihy a fenomén "Zine".2. Přednáška a diskuse na téma současný vývoj a realizace fotografických publikací (externí lektor, autor fotografických publikací).3. Konzultace konceptu autorské fotografické knihy.4. Realizace fotografií.5. Realizace fotografií.6. Realizace fotografií.7. Realizace fotografií.8. Koncept grafického zpracování.9. Finální výběr snímků + harmonizace obsahu.10. Finalizace grafické úpravy.11. Příprava do tisku.12. Finalizace projektu.13. Konzultace finální podoby.Stanovení termínů průběžných konzultací seminárních úkolů a závěrečného semestrálního projektu - klauzurní práce.Zadání mezního termínu pro odevzdání kompletně dokončeného semestrálního projektu - klauzurní práce v souladu s požadavky vyučujícího.Zadání mezního termínu pro odevzdání příp. dalších požadovaných úkolů dle požadavků vyučujícího.Student během semestru vytvoří maketu autorské knihy. Zvláštní pozornost bude věnovat výběru tématu, selekci a skladbě obrazového materiálu, srozumitelnosti sdělení, rytmizaci a grafické úpravě. Student naváže spolupráci s grafickým designérem.Kniha bude obsahovat minimálně 50% fotografií zhotovených k tomuto účelu.

Získané způsobilosti

Student:- vytvoří prezentaci své fotografické tvorby formou autorské knihy,- pochopí rozdíl mezi monografií, - vytvoří maketu, zvláštní pozornost věnuje výběru tématu, selekci a skladbě obrazového materiálu, srozumitelnosti sdělení, rytmizaci a grafické úpravě,- naváže spolupráci s grafickým designérem.

Literatura

Persson, Michael. Antonín Kratochvíl. Mrázková Daniela, Remeš Vladimír. Cesty československé fotografie : Vyprávění o historii čs. fotografie prostřednictvím životních a tvůrčích osudů vybraných osobností a mezních vývojových okamžiků. Hochová, Dagmar. Čas oponou trhnul. Birgus, Vladimír; Mlčoch, Jan,; Malá, Olga. Česká fotografie 20. století : průvodce. Praha : Uměleckoprůmyslové muzeum, 2005. ISBN 80-7101-041-3.Mrázková, Daniela; Remeš, Vladimír. Fotografovali válku : sovětská válečná reportáž. Vyd. 1. Praha : Odeon, 1975. Fárová Anna. Henri Cartier - Bresson. Mrázková Daniela. Příběh fotografie. Vladimír Birgus, Tomáš Pospěch. Tenkrát na Východě : Češi očima fotografů 1948-1989 = Once upon a time in the east : Czechs through the eyes of photographers, 1948-1989.

Požadavky

Požadavky pro přistoupení ke zkoušce a jejímu absolvování:- 75% aktivní účast na konzultacích a přednáškách,- průběžné plnění, konzultace a odevzdávání zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím- splnění všech dalších seminárních úkolů ve stanovených termínech a v souladu se zadáním vyučujícího,- vypracování, odevzdání, prezentace a obhajoba projektu v požadované kvalitě a ve stanoveném termínu,- odevzdání 2 DVD (resp. CD) s uloženou kompletní klauzurní prací (KP) - v souladu s příslušnou vyhláškou děkana,- prezentace

Garant

Prof. Mgr. Štěpán Grygar