Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Užitá fotografie 11 (KVU / UF11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / UF11 - Ateliér Užitá fotografie 11, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání semestrální práce + všeobecný úvod do dané tématiky + přednáška na téma fotografické individuality.2. Přednáška a diskuse na téma vůdčí osobnosti soudobé světové fotografie. (Externí lektor, teoretik umění.)3. Konzultace konceptu autorského projektu.4. Realizace fotografií.5. Realizace fotografií.6. Realizace fotografií.7. Realizace fotografií.8. Realizace fotografií.9. Koncept prezentace.10. Finální výběr snímků + harmonizace obsahu.11. Příprava do tisku.12. Finalizace projektu.13. Konzultace finální podoby.Stanovení termínů průběžných konzultací seminárních úkolů a závěrečného semestrálního projektu - klauzurní práce.Zadání mezního termínu pro odevzdání kompletně dokončeného semestrálního projektu - klauzurní práce v souladu s požadavky vyučujícího.Zadání mezního termínu pro odevzdání příp. dalších požadovaných úkolů dle požadavků vyučujícího.Student během semestru vytvoří autorský soubor fotografií, ve kterém se výhradně soustředí na vlastní umělecké a řemeslné kvality. Soubor není limitován ani obsahem, ani formou, musí však vzniknout ucelený projekt, který je jasnou výpovědí o autorově profilu.

Získané způsobilosti

Student:- vytvoří autorský soubor fotografií, v němž se soustředí na vlastní umělecké a řemeslné kvality,- zrealizuje ucelený projekt, jasně vypovídající o autorově profilu,- při tvorbě se zaměřuje na nalezení svého individuálního výtvarného fotografického jazyka.

Literatura

Persson, Michael. Antonín Kratochvíl. Foster, Hall. Art since 1900. London, 2004. Foster, Hall. Postmodern Culture. London, 1990. Bourriaud, Nicolas. Postprodukce. Praha: Tranzit, 2004. Mrázková Daniela. Příběh fotografie. Alberto, Alexander. Recording Conceptual Art. Los Angeles, London, 2001. Bourriaud, Nicolas. Relational Aesthetics. Dijon, 2002. Wall,Jeff. Selected Essays and Interviews. New York, 2007. Vladimír Birgus, Tomáš Pospěch. Tenkrát na Východě : Češi očima fotografů 1948-1989 = Once upon a time in the east : Czechs through the eyes of photographers, 1948-1989. Fried, Michael. Why Photography Matters as Art as Never Before. New Haven, 2008.

Požadavky

Požadavky pro přistoupení ke zkoušce a jejímu absolvování:- 75% aktivní účast na konzultacích a přednáškách,- průběžné plnění, konzultace a odevzdávání zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím- splnění všech dalších seminárních úkolů ve stanovených termínech a v souladu se zadáním vyučujícího,- vypracování, odevzdání, prezentace a obhajoba projektu v požadované kvalitě a ve stanoveném termínu,- odevzdání 2 DVD (resp. CD) s uloženou kompletní klauzurní prací (KP) - v souladu s příslušnou vyhláškou děkana,- prezentace

Garant

Prof. Mgr. Štěpán Grygar