Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Užitá fotografie 2 (KVU / UF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / UF2 - Ateliér Užitá fotografie 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina, zadání tématu klauzurní práce (KP): 1. Reklamní zátiší, přednáška o zátiší, připomenutí specifik žánru a cílů semestru, kompozice zátiší. Zadání tématu semestrálního projektu (KP).2. Světlo a zátiší3. Světlo v ateliéru (zábleskové)4. Světlo v plenéru - zadání úkolu Nalezené zátiší5. Světlo v ateliéru (trvalé)6. Světlo a textura7. Práce s barvou v zátiší8. Skladba - zadání úkolu Vlastní skladebné zátiší9. Kompozice10. Zadání úkolu Experimentální zátiší11. Konzultace minulého úkolu12. Zadání úkolu - Reklamní zátiší13. Odevzdání všech semestrálních úloh, KP a diskuze o klauzuře na téma Reklamní zátišíNáplní druhého semestru ateliéru Užitá fotografie je téma zátiší, protože je vhodné pro nácvik základních fotografických dovedností.Důraz ve výuce je v souladu se zaměřením a cílem oboru kladen na reklamní stylizované zátiší.

Získané způsobilosti

Student:- pracuje s dostupným světlem v exteriéru na tématu Nalezené zátiší- pracuje s umělým ateliérovým (zábleskovým i trvalým) světlem na tématu Vlastní skladebné zátiší- rozpozná rozdíly klasického i experimentálního a reklamního zátiší- takováto zátiší samostatně komponuje a fotograficky ztvárňuje

Literatura

Mrázková, Daniela; Remeš, Vladimír. Cesty československé fotografie : Vyprávění o historii čs. fotografie prostřednictvím životních a tvůrčích osudů vybraných osobností a mezních vývojových okamžiků. Praha : MF, 1989. ISBN 80-204-0015-X.Pinkava I., Vaňous P. Ivan Pinkava. Třeštík, Tomáš. Osobnosti současné české reklamní a módní fotografie. [Praha] : Atemi, 2002. ISBN 80-238-8197-3.Šmok, J. Teorie skladby fotografického obrazu. Opava, 1998. Fárová, Tomeš. Zátiší / Josef Sudek ; [úvodní studii napsal Jan Marius Tomeš, stručný životopis autora napsala Anna Fárová]. Kerlický K. Život věcí : idea zátiší ve fotografii.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku- pravidelné konzultace zadaných seminárních úkolů- průběžná tvorba a konzultace zadaného semestrálního projektu (KP)- odevzdání všech zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím- předložení semestrálního projektu (KP)- prezentace

Garant

Vojtěch Aubrecht