Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Užitá fotografie 3 (KVU / UF3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / UF3 - Ateliér Užitá fotografie 3, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina, obsah semestru, portrét a prostředí, zadání semestrálního projektu (KP)2. Portrét v plenéru3. Portrét a práce se světlem4. Realistický portrét5. Stylizovaný portrét6. Figura v plenéru7. Figura a svícení zábleskovým světlem8. Figura a svícení trvalým světlem9. Akt, práce s aktem10. Akt a práce se světlem11. Stylizovaný portrét, figura a akt12. Módní fotografie13. Prezentace a hodnocení, předložení KP.V třetím semestru ateliéru Užité fotografie je studium zaměřeno na portrét, akt a módní fotografii.

Získané způsobilosti

Student ovládá tvorbu realistického portrétu, módního a stylizovaného portrétu a figury. Umělecky pracuje se světlem, podporujícím záměr a styl fotografie. Rozumí specifikům práce s modelem či pracovním týmem, stylizací, rekvizitami, tvorbou vhodného prostředí, dokreslujícího charakter portrétu.

Literatura

Birgus, Vladimír; Mlčoch, Jan. Akt v české fotografii = The nude in Czech photography. Praha : Kant, 2001. ISBN 80-86217-35-3.Birgus, V. Česká fotografie 90. let, KANT, 1999. Cheung, William. Fotografujeme portrét. Brno : Computer Press, 2006. ISBN 80-251-1290-X.Pinkava I. Heroes. Petrson Brian. Portrét : naučte se fotografovat kreativně. Beran L. Portrét ve fotografii. Bogaers, Paul. Židlický : 1970-2007.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku- průběžná tvorba, konzultace a plnění semestrálního projektu (KP)- průběžné plnění, konzultace a odevzdávání zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím- předložení konečné verze KP- prezentace

Garant

Vojtěch Aubrecht