Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Užitá fotografie 4 (KVU / UF4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / UF4 - Ateliér Užitá fotografie 4, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do semestru, fotografování krajiny a architektury. Zadání tématu semestrálního projektu (KP).2. Výběr optiky, osvětlení v exteriéru.3. Směr pohledu, kompozice.4. Realismus ve fotografii krajiny.5. Proměny ročních dob a počasí.6. Kreativita ve fotografii krajiny.7. Exprese ve fotografii krajiny.8. Abstrahující fotografie krajiny.9. Realismus ve fotografii architektury.10. Umělé osvětlení ve fotografii architektury.11. Exprese a kreativita ve fotografii architektury.12. Abstrahující fotografie architektury.13. Prezentace a hodnocení, odevzdání semestrálního projektu (KP).

Získané způsobilosti

Student aplikuje realistický i kreativní přístup ke krajině a architektuře, zvolí správnou optiku, směr pohledu, kompozici a osvětlení. Rozpozná správné osvětlení v exteriéru, volbou vhodné denní a roční doby zdůrazní svůj záměr ve fotografii. Svým uměleckým přístupem vyjadřuje vztah člověka a jeho prostředí.

Literatura

Adams, Ansel. Ansel Adams´ 400 Photographs. Frye, Michael. Digitální krajinářská fotografie : ve šlépějích Ansela Adamse a velkých mistrů. Baňka, Pavel. Infinity. Havel, Jiří. Jak fotografovat krajinu. Fárová, Anna. Josef Sudek. 1st ed. Prague : Torst, 2002. ISBN 80-7215-249-1.Adams, Ansel. The Camera. Little.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku- průběžná tvorba, konzultace a plnění semestrálního projektu (KP)- průběžné plnění, konzultace a odevzdávání zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím- předložení konečné verze KP- prezentace

Garant

Vojtěch Aubrecht