Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Užitá fotografie 7 (KVU / UF7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / UF7 - Ateliér Užitá fotografie 7, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání semestrální práce + všeobecný úvod do dané tématiky + historický přehled žánru módní a reklamní fotografie.2. Přednáška a diskuse k současné módní a reklamní fotografii (externí lektor z prostředí reklamní fotografie.3. Konzultace studenty zvolených produktů + prezentace rešerše cílové skupiny a tradičního pojetí daného produktu.4. Konzultace koncepce reklamní kampaně.5. Realizace pracovní varianty č. 1, konzultace technického a obsahového řešení.6. Realizace pracovní varianty č. 2, konzultace technického a obsahového řešení.7. Realizace pracovní varianty č. 3, konzultace technického a obsahového řešení.8. Realizace finální podoby, konzultace technického a obsahového řešení.9. Postprodukce.10. Grafická úprava ve spolupráci s ateliérem Grafického designu.11. Příprava do tisku.12. Finalizace projektu.13. Konzultace finální podoby.Stanovení termínů průběžných konzultací seminárních úkolů a závěrečného semestrálního projektu - klauzurní práce.Zadání mezního termínu pro odevzdání kompletně dokončeného semestrálního projektu - klauzurní práce v souladu s požadavky vyučujího.Zadání mezního termínu pro odevzdání příp. dalších požadovaných úkolů dle požadavků vyučujícího.

Získané způsobilosti

Student:- komplexně zpracuje reklamní kampaň,- zvolí nabízený produkt,- vytvoří studii cílové skupiny,- vymezí prostředky zapojené do reklamní kampaně,- formuluje reklamní slogan,- realizuje pracovní varianty - vyčíslí jejich nákladnost,- realizuje finální verzi pro tištěná média ve spolupráci s grafikem,- vypracuje osobité a originální řešení.

Literatura

Herschdorger, Nathalie. Coming into Fashion. A Century of Photography at Condé Nast. Thames and Hudson. Birgus, Vladimír. Česká fotografická avantgarda. Praha, 1999. Birgus, V.; Mlčoch, J. Česká fotografie 20. století. Praha: KANT, 2010. Gursky, Andreas. Fotografien 1984 bis Heute. Pohribný, Jan. Kreativní světlo ve fotografii. Brno, 2011. New Product Shots. Pro-Lighting. Rotovision SA. Switzerland, 1999. Anděl, J. Nová vize. Avantgardní architektura v avandgardní fotografii, Československo 1918-1938. Praha: Slovart, 2005. ISBN 80-7209-624-9.Sontagová, Susan. O fotografii. Paseka, 2002. Ogylvy, David. O reklamě. Praha, 2007. Třeštík, Tomáš. Osobnosti současné české reklamní a módní fotografie. [Praha] : Atemi, 2002. ISBN 80-238-8197-3.Baran, L. Praha objektivem mistrů. Praha: Panorama, 1983. (1994). Product Shots. Pro-Lighting. Rotovision SA. Cotton, Ch. The Making of Contemporary Fashion Photographs. London, 2000. Myška, M. Velká kniha digitální fotografie. Brno, 2007. Avedon, R. Versace/Avedon. The Naked & The Dressed. New York, 1998. Uher, Vladimír; Pavlík, Milan. Dialog tvarů : architektura barokní Prahy : struktury, tvary a kompozice ve fotografii. Vyd. 1. Praha : Odeon, 1974. Graphis Photo: jednotlivé ročníky.

Požadavky

Požadavky pro přistoupení ke zkoušce a jejímu absolvování:- 75% aktivní účast na konzultacích a přednáškách,- průběžné plnění, konzultace a odevzdávání zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím- splnění všech dalších seminárních úkolů ve stanovených termínech a v souladu se zadáním vyučujícího,- vypracování, odevzdání, prezentace a obhajoba projektu v požadované kvalitě a ve stanoveném termínu,- odevzdání 2 DVD (resp. CD) s uloženou kompletní klauzurní prací (KP) - v souladu s příslušnou vyhláškou děkana,- prezentace

Garant

Prof. Mgr. Štěpán Grygar