Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce se středo a velkoformát.přístrojem (KVU / UFPSV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / UFPSV - Práce se středo a velkoformát.přístrojem, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Analogové a digitální.2. Středoformátový přístroj.3. Specifika práce se středoformátovým přístrojem.4. Procvičení práce se středoformátovým přístrojem v atelieru.5. Středoformátový přístroj v plenéru.6. Velkoformátový přístroj.7. Specifika práce se velkoformátovým přístrojem.8. Procvičení práce se velkoformátovým přístrojem v atelieru.9. Velkoformátový přístroj v plenéru.10. Kardanové přístroje.11. Digitální zadní stěna.12. Scheinflugovo pravidlo.13. Shrnutí a zafixování látky.

Získané způsobilosti

Student:- používá analogové i digitální středoformátové a velkoformátové přístroje- aplikuje základní principy práce s těmito přístroji, chápe jejich podstatu a funkci- pracuje s kardanovými přístroji i zadní digitální stěnou- ovládá a aplikuje Scheinpflugovo pravidlo a změnu roviny ostrosti

Literatura

Jan Sucharda. Fotografický ateliér. Miroslav Myška. Práce s velkoformátovým přístrojem. V.Havelka. Velkoformátový fotografický přístroj. Šmok, Ján. Za tajomstvami fotografie. 2. vyd. Martin : Osveta, 1982. Velkoborský, Petr. Zonální systém.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná docházka na výuku- průběžné plnění, konzultování a odevzdávání všech zadaných seminárních úkolů ve stanovených termínech a v souladu s požadavky vyučujícího

Garant

Vojtěch Aubrecht