Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Techniky analogové fotografie (KVU / UFTAF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / UFTAF - Techniky analogové fotografie, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s technikou, přístroji.2. Seznámení materiály.3. Expozice, clona.4. Ostření.5. Fotografie v plenéru černobílá.6. Vyvolávání filmu.7. Zvětšení.8. Pozitivní proces.9. Fotografie v ateliéru černobílá.10. Barevná fotografie.11. Negativní a pozitivní proces.12. Experimenty v analogové fotografii.13. Zásahy do obrazu.Studenti navazují na teoretické znalosti, které mají z přednášek předmětu Fotografie, který se vyučuje souběžně, a tyto znalosti si v praxi procvičují.

Získané způsobilosti

Student:- využívá teoretické znalosti při práci ve fotgrafickém ateliéru a temné komoře,- ovládá základy práce s fotografickou technikou a technologií, používané v analogové fotografii,- prakticky ovládá různé typy analogovýcb fotografických aparátů,- fotografuje na barevný i černobílý negativní materiál (v řízených světelných podmínkách i v exteriéru),- samostatně vyvolá vlastní černobílé negativy a vyhodnocuje je po stránce technické i obsahové,- rozpozná takový pozitivní materiál, který umožní optimální výstup,- ovládá specifické techniky zásahu do obrazu, dokáže experimentovat,- výsledky práce dokáže kvalitně prezentovat a obhájit.-

Literatura

Kulhánek, J. Černobílá fotografie. 1972. Velkoborský, Petr; Vermouzek, Petr. Exponometrie v analogové a digitální fotografii : [dokonalá expozice pomocí zonálního systému]. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2006. ISBN 80-251-1198-9.Šmok, J. Teorie skladby fotografického obrazu. Opava, 1998. Tvůrčí fotografie : praktická ilustrovaná příručka. Praha : Slovart, 1997. ISBN 80-7209-029-1.Šmok, Ján. Začněte fotografovat. 1. vyd. Praha : SNTL, 1983.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná docházka na výuku,- splnění všech dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím.Požadavky na absolvování zkoušky:- předchozí získání zápočtu,- splnění zadaného semestrálního úkolu ve vyučujícím stanovené kvalitě, rozsahu a termínu.

Garant

Vojtěch Aubrecht