Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostor, tvar, materiál (KVU / ZPTM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / ZPTM - Prostor, tvar, materiál, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina, seznámení s průběhem semestru, materiály, nástroje, dílny.2. - 4. Práce s materiálem - prostorová kompozice z papíru na téma "plocha v prostoru"5. - 7. Materiál a prostor, modelování v materiálu sochařská hlína, prostorová kompozice na téma "grafický znak v prostoru"8. - 9. Prostorová kompozice navazující na úkol ze sochařské hlíny10.- 13. Asambláž, prostorová kompozice na zadané téma.

Získané způsobilosti

Student bude schopen (na základě sofistikovaných zadání) vyjadřovat se prostorovými objekty. Dokáže řešit vztahy tvarů, materiálů a barev v prostoru; nabyté zkušenosti bude schopen aplikovat při řešení zadaných témat - např. lehkost, tíha, pád, začátek apod.

Literatura

Benjamin, W. Dílo a jeho zdroj. Praha, Odeon, 1979. Zhoř, Igor. Hledání tvaru : Čtení o moderním sochařství s historickým prologem. Praha : Mladá fronta, 1967. Volavka, Vojtěch. Jak vzniká socha. 1956. Chalupecký, Jindřich. Obhajoba umění 1934-1948 : výbor ze statí. 1. vyd. Praha : Československý spisovatel, 1991. ISBN 80-202-0322-2.Moore, Henry. Plastiky a myšlenky kolem nich. 1. vyd. Praha : Odeon, 1985. Medková, Jiřina. Řeč věcí. 1. vyd. Praha : Horizont, 1990. ISBN 80-7012-026-6.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná aktivní účast na výuce v čase určeném rozvrhem - min. 80%,- průběžné plnění, konzultování a odevzdávání všech zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím,- prezentace.

Garant

MgA. Mgr. Renáta Kocmanová