Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza dat v angličtině (KEM / AAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEM / AAD - Analýza dat v angličtině, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vlastnosti bodových odhadů, konstrukce intervalových odhadů- Asymptotické vlastnosti odhadů- Vybrané testy hypotéz , ANOVA1, ANOVA2- Vybrané neparametrické metody- Kategorizovaná data, chí-kvadrát testy nezávislosti- Testy dobré shody, Testy normality, Kolmogorov-Smirnov, chí-kvadrát, šikmost, špičatost- Lineární regrese, lineární model- Mnohorozměrná lineární regrese- Periodické děje a trendy, harmonická analýza- Nelineární regrese - jednorozměrná, vícerozměrná, úvod do autoregrese- Kontrola kvality

Získané způsobilosti

Student je schopen:- používat kvalifikovaně pokročilé pravděpodobnostní a statistické metody,- pro konkrétní praktické situace vybrat vhodnou metodu, ověřit předpoklady za kterých je použitelná, korektně danou metodu aplikovat a interpretovat její výsledky zpět do praxe,- s využitím pravděpodobnosti a statistiky provádět analýzu, syntézu, vyhodnocení a závěr včetně kvalitní prezentace s upozorněním na meze pravděpodobnostních úsudků.

Literatura

DANIEL, W. W., TERRELL, J. C. Business statistics : for management and economics. 7th ed. Boston : Houghton Mifflin Co., 1995. ISBN 0-395-71231-9.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Student má 2 pokusy na napsání zápočtové písemky, pro zápočet nutno získat min. 2/3 bodů z celkového počtu. Cvičící může uznat zápočet získaný v minulém akademickém roce. Požadavky ke zkoušce:Zkouška je písemná (min 2/3 bodů), případně může pokračovat ústně. Předmětem zkoušky je látka předmětu.

Garant

Doc. RNDr. Ing. Ladislav Lukáš, CSc.

Vyučující

Doc. RNDr. Ing. Ladislav Lukáš, CSc.Doc. RNDr. Ing. Ladislav Lukáš, CSc.Ing. Mgr. Milan Svoboda, Ph.D.