Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza dat a modely v angličtině (KEM / AADM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEM / AADM - Analýza dat a modely v angličtině, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do kurzu- Stochastické procesy- Vybrané robustní metody zpracování dat- Časové řady a trendové funkce- Regresní metody- Vícerozměrná a nelineární regrese- Markovovy řetězce a rozhodovací procesy- Použití Markovových řetězců v ekonomii a financích- Systémy hromadné obsluhy a jejich optimalizace- Deterministické modely zásob- Stochastické modely zásob- Použití sw Mathematica pro vybrané metody a modely

Získané způsobilosti

Student je schopen: - používat kvalifikovaně pokročilé pravděpodobnostní a statistické metody, - pro konkrétní praktické situace vybrat vhodnou metodu, ověřit předpoklady za kterých je použitelná a aplikovat jí v praxi včetně ekonomické či finanční interpretace výsledků, - používat metody pro analýzu časových řad, jejich aplikace, včetně statistického popisu poptávky, - používat Markovovy řetězce s aplikacemi v marketingu, podnikové sféře a financích, - využívat modely systémů hromadné obsluhy a jejich použití pro manažerské úlohy, - aplikovat různé klasické modely teorie zásob jak deterministické tak i stochastické, - porozumět základům použití sw Mathematica pro řešení vybraných úloh.

Literatura

ANDERSON, D.R., SWEENEY, D.J., WILLIAMS, T.A. An Introduction to Management Science - Quantitative Approaches to Decision Making. DANIEL, W. W., TERRELL, J. C. Business statistics : for management and economics. 7th ed. Boston : Houghton Mifflin Co., 1995. ISBN 0-395-71231-9.RENDER, B., HANNA,M.E., STAIR, R.M.Jr. Quantitative analysis for management. Prentice Hall, 2003. ISBN 0-13-049543-3.

Požadavky

Podmínky zápočtu : 1. Vypracovat semestrální práci.2. Získat se všech aktivit v průběhu semestru včetně zápočtového testu minimálně 65 % z celkového počtu bodů.Podmínky zkoušky :Zkouška je písemná, je zaměřena na výpočet příkladů vycházejících z látky probrané na přednáškách, obsažené v základní literatuře, typů příkladů procvičených na cvičeních.

Garant

Doc. RNDr. Ing. Ladislav Lukáš, CSc.

Vyučující

Doc. RNDr. Ing. Ladislav Lukáš, CSc.RNDr. Jaroslav Potměšil, CSc.Doc. RNDr. Ing. Ladislav Lukáš, CSc.