Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dynamická makroekonomie v angličtině (KEM / ADE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEM / ADE - Dynamická makroekonomie v angličtině, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základní Solowův model- Úspory v OLG modelu- Nekonečně žijící agenti- Rekurzivní deterministický model- Rekurzivní stochastický model- Hansenův RBC model- Lineární a kvadratická dynamická optimalizace- Peníze jako zásoba- Peníze v užitkové funkci- Model se strnulými cenami- Model se strnulými mzdami- Finanční trhy a monetární politika- Model malé otevřené ekonomiky

Získané způsobilosti

Student je schopen:- vysvětlit základní postuláty dynamické makroekonomie,- rozlišit různé dynamické teorie podle jejich předpokladů,- řešit a odhadovat vybrané dynamické modely v software Dynare.

Literatura

http://www.dynare.org/documentation-and-support/user-guideMcCandless, George T. The ABCs of RBCs : an introduction to dynamic macroeconomic models. Cambridge : Harvard University Pres, 2008. ISBN 978-0-674-02814-2.Galí, Jordi. Monetary policy, inflation, and the business cycle : an introduction to the New Keynesian framework. Princeton : Princeton University Press, 2008. ISBN 978-0-691-13316-4.Walsh, Carl E. Monetary Theory and Policy, 2 edition. The MIT Press, 2003. Ljungqvist, Lars; Sargent, Thomas J. Recursive macroeconomic theory. 2nd ed. Cambridge : MIT Press, 2004. ISBN 978-0-262-12274-0.

Požadavky

Obsah, organizace a podmínky získání zápočtu:- aktivní účast na cvičeních,- vlastní zpracování individuálně přiděleného problémově orientovaného projektu (písemné eseje).Obsah, organizace a podmínky splnění zkoušky:Zkouška má dvě části: písemný test a ústní zkoušku.1. písemný test: základní části obsahu přednášek a cvičení.2. ústní zkouška: odpovídání na otázky z obsahu předmětu.Souhrnné hodnocení zahrnuje písemný test a ústní zkoušku.

Garant

JUDr. Ing. David Martinčík

Vyučující

JUDr. Ing. David MartinčíkJUDr. Ing. David Martinčík