Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikroekonomie v angličtině (KEM / AEK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEM / AEK1 - Mikroekonomie v angličtině, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do ekonomie, předmět obecné ekonomické teorie, základní ekonomické vztahy- Trh a tržní systém- Chování spotřebitele a formování poptávky- Produkční analýza a analýza nákladů, příjmy a zisk- Firma v dokonalé konkurenci, tvorba nabídkové křivky- Rovnováha na dokonale konkurenčním trhu- Firma v nedokonalé konkurenci- Monopol, oligopol, monopolní konkurence, alternativní cíle firmy- Formování cen na trzích výrobních faktorů- Trh půdy a trh práce, trh kapitálu- Rozdělování důchodů- Celková rovnováha- Tržní selhání, mikroekonomická politika státu

Získané způsobilosti

Student je schopen:- vysvětlit základní mikroekonomické teorie,- klasifikovat základní mikroekonomické přístupy podle jejich východiskových předpokladů,- aplikovat teoretické poznatky na modelové ekonomické situace,- odhadnout reakci mikroekonomického systému na změnu vstupního parametru modelu.

Literatura

Samuelson, Paul Anthony; Nordhaus, William D. Economics. 14th ed. New York : McGraw-Hill, 1992. ISBN 0-07-054879-X.Mankiw, N. Gregory. Principles of economics. 2nd ed. Fort Worth : Harcourt College Publishers, 2001. ISBN 0-03-025951-7.McEachern, William. Economics : a contemporary introduction. 1. vydání. Ohio : South-Western Publishing Co., 1988. ISBN 0-538-08830-3.Beardshaw, John; Ross, Andy. Economics a student s guide. 3rd ed. London : Pitman Publishing, 1992. ISBN 0-273-03777-3.Colander, David C. Microeconomics. 2th ed. Boston : Irwin, 1995. ISBN 0-256-13825-7.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je získání minimálně 70 bodů ze 100 možných. Studenti mohou zápočtové body získat v následující struktuře:a) zápočtové testy - 40 bodů - student musí získat minimálně 20 bodůb) e-learningové testy - 40 bodůc) body za aktivní účast na cvičeních - 10 bodůd) hra DSGEgame - 10 bodů Zápočtové testy se píší v polovině a na konci semestru. V součtu za oba testy musí student získat minimálně 20 bodů. V případě, že student nezíská požadovaný počet bodů, může se zúčastnit opravného testu ve zkouškovém období, který obsahuje látku prvního a druhého testu a je hodnocen 40 body. Student musí z opravného testu získat minimálně 20 bodů. Zkouška je písemná v rozsahu celého obsahu předmětu. Zkouškový test je hodnocen 100 body. Výsledné hodnocení je dáno následujícím rozložením získaných bodů: výborně - 100 až 85 bodů, velmi dobře - méně než 85 až 75 bodů, dobře - méně než 75 až 65 bodů, nevyhověl - méně než 65 bodů.

Garant

Doc. Ing. Jiří Beck, CSc.

Vyučující

JUDr. Ing. David MartinčíkJUDr. Ing. David Martinčík