Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistika v angličtině (KEM / ASTA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEM / ASTA - Statistika v angličtině, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Popisná statistika.- Pravděpodobnost.- Náhodná veličina.- Vybraná rozdělení náhodných veličin.- Vícerozměrná náhodná veličina (náhodné vektory).- Limitní věty.- Náhodný výběr a bodový odhad.- Intervalové odhady.- Testování hypotéz.- Úvod do regrese.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- kvalifikovaně používat základní pravděpodobnostní a statistické metody,- vysvětlit podstatu těchto metod natolik, že bude schopen pro konkrétní praktické situace vybrat vhodnou metodu, ověřit předpoklady za kterých je použitelná, - aplikovat danno metodu a interpretovat její výsledky zpět do praxe.- v konkrétní situaci vystihnout podstatné okolnosti týkající se zkoumaných náhodných veličin (vzhledem k danému účelu). Poté bude schopen s využitím pravděpodobnosti a statistiky provádět analýzu, syntézu, vyhodnocení a závěr včetně kvalitní prezentace s upozorněním na meze pravděpodobnostních úsudků.

Literatura

DANIEL, W. W., TERRELL, J. C. Business statistics : for management and economics. 7th ed. Boston : Houghton Mifflin Co., 1995. ISBN 0-395-71231-9.Hindls, Richard. Statistika pro ekonomy. Praha : Professional Publishing, 2006. ISBN 80-86946-16-9.CYHELSKÝ, L., HINDLS, R., KAHOUNOVÁ, J. Elementární statistická analýza. 2. vyd. Praha : Management Press, 1999. ISBN 80-7261-003-1.Cyhelský, Lubomír; Hustopecký, Jiří; Závodský, Prokop. Příklady k základům statistiky. 1. vyd. Praha : SNTL, 1988. Sincich, Terry. Statistics by example. 4th ed. San Francisco : Dellen, 1990. ISBN 0-02-410881-2.Reif, Jiří; Kobeda, Zdeněk. Úvod do pravděpodobnosti a spolehlivosti. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 2000. ISBN 80-7082-702-5.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Z vypsaných 3 zápočtových termínů má student 2 pokusy na napsání zápočtové písemky. Pro zápočet nutno získat min. 2/3 bodů (z jedné zápočtové písemky). Požadavky ke zkoušce: Zkouška je kombinovaná (písemná, poté případně ústní). K absolvování zkoušky je nutné z písemné části získat minimálně 2/3 bodů z celkového počtu. Předmětem zkoušky je látka předmětu probraná na přednáškách a cvičeních.Hodnocení zkoušky: výborně - %velmi dobře -

Garant

Doc. RNDr. Ing. Ladislav Lukáš, CSc.

Vyučující

Doc. RNDr. Ing. Ladislav Lukáš, CSc.Ing. Mgr. Milan Svoboda, Ph.D.Doc. RNDr. Ing. Ladislav Lukáš, CSc.Ing. Mgr. Milan Svoboda, Ph.D.