Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomická výkonnost zemí EU (KEM / EVEU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEM / EVEU - Ekonomická výkonnost zemí EU, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět a institucionální rámec Evropské unie.Základní ukazatele ekonomické výkonnosti.Konkurenceschopnost, zahraniční obchod a investice.Trh práce.Konvergenční procesy.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- využívat základní znalosti z oblasti mezinárodního srovnávání ekonomické výkonnosti starých a nových členských států Evropské unie. - popsat základní ukazatele ekonomické výkonnosti, charakterizovat problematiku konkurenceschopnosti a trhu práce, - vysvětlit podstatu konvergenčních procesů.

Literatura

Zahradník, Petr. Vstup do Evropské unie : přínosy a náklady konvergence. 1. vyd. Praha : C.H. Beck, 2003. ISBN 80-7179-472-4.Kadeřábková, Anna. Základy makroekonomické analýzy : růst, konkurenceschopnost, rovnováha. Praha : Linde, 2003. ISBN 80-86131-36-X.Baldwin, R.; Wyplosz, Ch. Ekonomie evropské integrace. Praha, 2008. ISBN 978-80-247-1807-1.Slaný, Antonín. Makroekonomická analýza a hospodářská politika. Praha : C.H. Beck, 2003. ISBN 80-7179-738-3.KUNEŠOVÁ, H.; CIHELKOVÁ, E. a kol. Světová ekonomika. Nové jevy a perspektivy. 2. doplněné a přepracované vydání. 2., dopl. a přeprac. vyd. Praha : C. H. Beck, 2006. ISBN 80-7179-455-4.

Požadavky

Podmínky, obsah a organizace zápočtu:Podmínkou udělení zápočtu je zpracování seminární práce na volitelné téma. Požadavky na formální zpracování seminární práce:1. Rozsah 8-10 stran A4 (včetně grafů, obrázků apod.).2. MS Word (Times New Roman, velikost 12, řádkování 1.5, mezera za 6).Doplňkové informace pro studenty kombinované formy studia jsou v COURSEWARE.Podmínky, obsah a organizace zkoušky:Podmínkou udělení zkoušky je obhajoba seminární práce na volitelné téma.

Garant

Ing. et Ing. Miloš Nový

Vyučující

Ing. Veronika DohnalováPhDr. Čestmír JarýIng. et Ing. Miloš NovýIng. Veronika DohnalováPhDr. Čestmír JarýIng. et Ing. Miloš Nový