Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy veřejné správy 1 (KEM / ISVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEM / ISVS - Informační systémy veřejné správy 1, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
zapocet-zi-teoreticke-okruhy Neznámý 31.12.2019 02:08 3

Další informace

Obsah

- Co to jsou informační systémy- Informační systémy ve veřejné správě- Informační technologie- Specializovaný software počítačově orientovaných informačních systémů veřejné správy a jeho architektura- Jak pracují databáze- Jak aplikovat počítačově orientovaný informační systém ve veřejnoprávní instituci- Principy informační podpory řídících úrovní veřejnoprávních institucí pomocí typizovaného aplikačního softwaru- Jak řídit změnu ve veřejnoprávní instituci při zavádění počítačově orientovaného informačního systému- Vybrané právní aspekty informačních systémů ve veřejné správě- Trendy v oblasti informačních systémů ve veřejné správěDoplňkové informace pro studenty kombinované formy studia jsou v COURSEWARE.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- orinetovat se v problematice informačních systémů ve veřejné správě s důrazem na informační systémy měst a obcí.- diskutovat trendy a postupy informatizace veřejné správy.- používat databázové prostředí MS Access a dotazovací jazyk SQL.- využívat informace k legislativním, technologickým, organizačním, analytickým a personálním aspektům budování informačních systémů ve veřejné správě.

Literatura

FRIEDRICH, V., LUKÁŠ, M. Informační systémy veřejné správy. 1. vyd. Plzeň : ZČU, 1999. ISBN 80-7082-555-3.LUKÁŠ, M. Městský informační management. 1. vyd. Praha : Grada, 2000. ISBN 80-7169-554-8.

Požadavky

Zápočet: Vyhotovit stanovené úkoly - dávky v dostatečné kvalitě a rozsahu.Zkouška: A) Návrh tabulek a vazeb jednoduché relační databáze vycházející ze zadání dávky 3 a návrh dotazu v jazyce SQL v této databázi B) Dvě až tři otázky ze skript - témata přibližně odpovídají názvům jednotlivých kapitol skriptDoplňkové informace pro studenty kombinované formy studia jsou v COURSEWARE.

Garant

Ing. Stanislav Pimek