Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitálové trhy (KEM / KPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEM / KPT - Kapitálové trhy, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Kapitálový trh a jeho fungování- Kapitálový trh v ČR- Cenný papír- Základy technické analýzy akcií- Vydávání cenných papírů a jejich úschova a správa- Organizátoři trhu cenných papírů- Zahraniční burzy cenných papírů a organizátoři trhu- Organizátoři trhu cenných papírů v ČR- Obchodníci s cennými papíry- Investiční fondy a společnosti

Získané způsobilosti

Student je schopen:- definovat a charakterizovat základní subjekty pohybující se na kapitálových trzích obecně a s konkretizací pro ČR;- shrnout základní principy regulace kapitálových trhů obecně a dále konkretizovat právní a technickou regulaci kapitálových trhů v ČR;- objasnit fungování a organizací BCPP a RMSystému;- objasnit fungováním a organizací vybraných zahraničních burz;- charakterizovat a klasifikovat základní nástroje kapitálového trhu (akcie, dluhopisy, podílové listy, deriváty, a podobně);- shrnout, popsat a posoudit výhodnost a nevýhodnost vybraných metod pro analýzu nástrojů kapitálového trhu;- objasnit prinicipy technické analýzy a bude schopen aplikovat principy technické analýzy na vybrané akcie;- charakterizovat základní principy kolektivního investování, bude schopen vysvětlit a výstižně popsat historickou a aktuální situaci v oblasti kolektivního investování v ČR;- vysvětlit podmínky, předpoklady a pravidla obchodování s cennými papíry v rámci ČR.

Literatura

Veselá, Jitka. Burzy a burzovní obchody : výchozí texty ke studiu. Vyd. 1. Praha : Oeconomica, 2005. ISBN 80-245-0939-3.Veselá, Jitka. Investování na kapitálových trzích. Vyd. 1. Praha : ASPI, 2007. ISBN 978-80-7357-297-6.Sekerka, Bohuslav. Cenné papíry a kapitálový trh. Praha : Profess, 1996. ISBN 80-85235-41-2.DVOŘÁK, P. Finanční deriváty. 3. vyd. Praha : VŠE, 1998. ISBN 80-7079-633-2.Pavlát, Vladislav. Kapitálové trhy a burzy ve světě. 1. vydání. Praha : Grada, 1993. ISBN 80-85424-90-8.zdroj:ČNB. Zákony a právní předpisy vztahující se ke kapitálovému trhu .

Požadavky

Obsah, organizace a podmínky zápočtu: Podmínkou udělení zápočtu je: a) aktivní účast na cvičení b) zpracování a obhájení semestrální prací podle pokynů platných pro daný školní rok (obvykle se jedná o jednu až dvě semestrální práce zpracovávané v malých skupinkách a prezentované na cvičení)Obsah, organizace a podmínky zkoušky: Zkouška bude mít písemnou a ústní část. a) V písemné práci se jedná o test. b) Ústní zkouška bude sloužit k ověření celkového přehledu o kapitálových trzích u nás a ve světě a k ověření znalosti souvislostí a návazností.

Garant

RNDr. Blanka Šedivá, Ph.D.